Förbered er på sjukskrivningar

Till hösten samlas världens absolut bästa hockeyspelare för att lira World Cup i Toronto, Kanada. GP kommer att finnas på plats i Air Canada Centre – och när mästerskapet liras i hockeyns hemland finns förstås inget hetare.

Fast Göteborg får också en släng av febern.

Sjukskrivningarna kommer garanterat att stiga i stan under den 4 till 11 september 2016 – för Tre Kronor, med nye förbundskaptenen Rikard Grönborg, har valt att lägga hela träningslägret med Scandinavium som bas.

Temperaturen sticker i väg när stjärnor som Henrik Lundqvist och Erik Karlsson kommer hem – och kanske har sällskap av nye backtalangen John Klingberg?

Den 10 september blir det också träningsmatch mot Finlands World Cup-killar – och där kommer garanterat 12 044 att titta på.

”Jag säger bara grattis Göteborg och grattis alla ishockeyälskare! Det blir hockeyfeber i Göteborg en hel vecka. Det är fantastiskt roligt att Svenska ishockeyförbundet valt att lägga uppladdningsveckan i Göteborg och Scandinavium. Ishockey ligger Göteborg mycket varmt om hjärtat och är en viktig del i stadens idrottsliv. Tre Kronors match mot Finland ger också möjlighet att få se några av Sveriges största NHL-stjärnor live, vilket med all säkerhet kommer inspirera nya unga framtida stjärnor i publiken”, jublar Lotta Nibell på arrangerande Got Event.

World Cup – som pågår mellan 17 september och 1 oktober – kommer att spelas mellan Ryssland, Finland, Sverige, Tjeckien, USA, Kanada – och ett lag fyllt av Nordamerikas största talanger och ett lag med Europas stjärnor.

I sistnämnda laget kan vi förstås hoppas att spelare som gamle Frölunda-favoriten Mathis Olimb från Norge tar en plats …

3 kommentarer om “Förbered er på sjukskrivningar

  1. World cup blir trevligt. Jag är fortfarande lite frågande till ett juniorlag och ett europa lag. Men efter som det är bestämt och därignom lite ”ploj” turnering där allt kan hända så hade jag gärna adderat mästarlaget från NHL, KHL och CHL. Hade varit trevligt att se hur bra de lagen är…

  2. Kommer att bli epic!
    Intressant idé med dem mixade lagen.

    Henke lär få ” hyfsat” stöd under matchen.
    Då jag förutser att han startar.

    1. Jadu, tänk dig en uppställning med Henke i mål, Erik Karlsson och John Klingberg på backarna … det kommer att vara helt galet.

Kommenteringen är stängd.