JUST NU: Lauridsen väck – och Dick tillbaka!

Danske jätten Oliver Lauridsen får precis i detta nu beskedet att han inte tillhör de sju backar som spelar mot JyP Jyväskylä i  Frölundaborg i kväll.

Smällen mot struphuvudet ska ha spelat in, då coach Roger Rönnberg inte vill riskera något tidigt på säsongen – men om det varit SM-slutspel eller SHL-premiär hade dansken rent medicinskt kunnat vara med, han var uttagen till match.

Däremot har han besökt sjukhuset även i dag – som en försiktighetsåtgärd.

Frölunda har dock ett rullande schema med sju backar som kommer till spel – och då kommer en back att vilas under hela säsongen.

Däremot finns Robin Figren, Patrik Carlsson och Spencer Abbott, som alla missade sista träningen inför CHL-mötet, med på isen i kväll. Det gör också hete Joel Lundqvist, som visat upp en lysande försäsongsform.

2 000 biljetter är uthämtade på förhand – vilket pekar på en publiksiffra på runt 3 000. Kanske försvinner en del tittare och med att SVT och Chris Härenstam kommer på besök med en direktsändning som alla kan se.

 

I schweiziska Davos gör dessutom Dick Axelsson comeback efter sin knäskada – och han är rejält sugen på spel.  Det är första matchen på säsongen för den förre frölundaiten – och motståndet är speciellt.

Dicks gamla klubb Färjestad

Har han skött rehabträningen på bästa sätt?

En del pass har faktiskt lagts i Frölundaborg, där Axelsson fått specialövningar av Frölundas medicinska team.