Abbott mörkade skada – ville göra gott intryck …

Ni som sett Frölundas inledande matcher på säsongen har troligen inte imponerats av nye Spencer Abbott. Den 27-årige kanadensaren har inte riktigt fått till det, utan sett oväntat loj och blek ut.

Förklaringen? Den förre Rockford Icehogs- och Toronto Marlies-liraren är skadad.

”Han har en ljumske som bråkar. Han har ungefär samma behandling som Magnus Kahnberg brukar ha med rehabteamet vid den här tiden på året”, säger huvudcoach Roger Rönnberg.

Är det illa?

”Han har kört skadan lite för långt. Han har kommit hit, spelat, bitit ihop – och inte sagt något till nån om hur illa det är. Han har velat göra ett bra intryck i sin nya klubb.”

Facit? En förvärrad ljumske – men vunnen kärlek och respekt, hos fans, tränare, lagkamrater och medier.

Nu tvingas Rönnberg och rehabchef Stina Hedin plocka av Abbott från isen den närmsta tiden.

”Ja, han har en planerad rehab. Vi måste få ordning på det här ordentligt”, säger Rönnberg.

Hur fick ni reda på att han var skadad – om han inte berättade själv?

”Både Håkan Andersson (massör) och Stina har jobbat med honom dagligen. Han har varit stram. Det kommer till en punkt när vi börjar se hur han åker, att han inte riktigt har kraften.”

Förklaringen till att han sett loj ut, alltså?

”Han är en offensiv spelare, som aldrig kommer att åka runt som Mats Rosseli Olsen. Spencer har visat upp en fruktansvärd skicklighet i spelet och i passningsspelet – och det är vi oerhört nöjda med. Han behöver komma in i spelet med den stora isen – och då är det mycket skridskoåkning.”

Matcherna i CHL mot JYP Jyväskylä och Sheffield Steelers ligger i farozonen – och då ersätter Anton Karlsson, som sett bra ut, i första hand. Även John Dahlström kan tänkas kliva in i laget.

”Det är 50-50 på om Spencer spelar”, säger Rönnberg.

 

7 kommentarer om “Abbott mörkade skada – ville göra gott intryck …

  1. Usch ingen vidare kul att ha ont i ljumsken. :-/
    Hoppas att han blir helt återställd i ljumsken.

  2. hmm…1. varför låta en skadad spelare lira med ca 2 veckor kvar till shl!? hmm…2. 52 omgångar och hans ljumska. känns som 0 poäng från hans ljumske i slutspelet. dags att sluta värva glaslirare och skaffa en centertank.

    1. Han kommer leka upp ett antal Lakersspelare på läktaren, som kan ta två kokta med senap, ketchup och bostongurka. Glaslirare? Handlar inte direkt om det. Ljumskarna tar alltid lite stryk i början av en säsong när man varit borta från isen under hela sommaren. Det är inte direkt ovanligt.

      1. kanske det, återstår att se. kanske blir en kanon värvning. Men att dölja skador och spela småskad på försäsongen så nör shlstarten känns inte helt ultimat i min värld.

Kommenteringen är stängd.