JANMARK: ”Åker över för att göra det så bra att jag blir kvar”

  
Stannar – stannar inte? SHL eller NHL? Tja, Mattias Janmark har i alla fall chansen på lir i världens bästa liga. 

Två matcher i CHL med Frölunda – sedan bär det av till Traverse City och prospect-turnering med Dallas Stars.

Vad tror du själv om dina möjligheter?

– Jag vill göra ett bra intryck! Jag har inte så lång tid på mig. Jag har ett kontrakt som sträcker sig i inte ens två år från i dag. Det gäller att göra intryck direkt! Om inte för i år, så för nästa …

Janmark andas in.

– Jag har en chans nu – och jag kanske inte får så många fler. Jag har kanske bara två camper på mig under det här kontraktet att bita mig fast där borta. Även om jag har en backup-plan för att åka hem så måste jag ge mig fan på att göra det bra! Jag åker över för att göra det så pass bra så att jag blir kvar …

Janmark har en deal med Dallas: Vill klubben skicka honom till farmarligan så blir det en Boeing över Atlanten hem till Frölunda – och ett år till med Roger Rönnbergs träning och spel i SHL.

Eller ja, möjligheten finns åtminstone. Sedan kanske Dallas har en helt annan plan …

Hur ser du på Mattias Janmarks chanser att ta en tröja i Dallas Stars, Roger Rönnberg?

– Jag tror att de är stora – på sikt! Men jag tror att han mår jäkligt gott att, precis som John Klingberg, ha en riktigt bra SHL-säsong i sig, säger Frölundatränaren.

Du tror alltså inte att han försvinner redan i höst?

– Äh, det är vår plan. Det är därför vi har jobbat vidare med honom i ett år till, för att han behöver vara i fokus hela tiden. Precis samma som med John Klingberg – och det visade sig ju vara bra …