NYTT: SPRICKA I HALSEN PÅ LAURIDSEN

Frölundas back Oliver Lauridsen blir borta ett bra tag. Han har en spricka i halsen.…
”Jag vill inte ens tänka på hur illa det kunde ha gått …”

En rutinröntgen efter tacklingen på struphuvudet mot Karlskoga visar ett trist resultat för den store dansken, värvad från Philadelphia Flyers och Lehigh Valley Phantoms.
”Det sitter tre broskringar i halsen. Jag har fått en spricka på den som sitter precis ovanför stämbanden i halsen. Den är rakt av”, berättar Oliver besviket.
Han har precis varit med på övningar på isen, har inga begränsningar när det gäller det fysiska. Han får bara inte ta nya smällar mot halsen.
”Det är en fin fraktur. Jämn och fin. Det är inget som är krossat. Det är som vilken annan fraktur som helst – och den måste läka. Den sitter på ett känsligt ställe och om jag får nåt mer slag kan det förstöra rösten permanent. Den kan antingen bli förvrängd, eller så tappar jag den helt och hållet …”

Han åker inte med till Finland och Champions Hockey League-mötet med JYP Jyväskylä och inte heller till England och matchen mot Sheffield Steelers.
Frågan är om han ens är spelklar till SHL-premiären mot Rögle den 17 september?
”Det är ute ur mina händer. Det är ute ur tränarnas händer. Vi vet inte vad vi pratar om. Har du en stukad fot, skadat axeln eller brutit handleden så har du mer fast tider när du kan spela. Just nu kan jag spela – men får inte! Det är någon annan som tar beslutet.”
På torsdag ska en ny specialist titta på hans hals, för att se att alla muskler fungerar som de ska – så inte stämbanden skadats permanent.
”Det är bättre att vila fyra veckor nu, eller nån vecka nu … vi vet inte riktigt hur länge det kommer att vara. Men det får vi kolla upp längs med vägen. Har det läkt – eller har det inte läkt? Skulle jag få en ny smäll och krossa det så krävs det operation. Då snackar vi mycket längre tid än vad vi gör nu …”
Lauridsen får i stället inrikta sig på att köra alla andra övningar – förutom kroppskontakt.
”Det är en konstig jävla skada att få. Det enda jag inte får göra är att spela match.”
Eller tappa en skivstång på halsen?
”Exakt. Men du ska inte leka på motorvägen heller, för då blir du träffad av en bil. Det är risken vi tar bort när vi väljer att inte spela … Det är inte värt det. Att gambla med sin röst, som jag måste ha resten av livet. Det är ingen här som vill sätta sin namnteckning på det. ”
Det kunde gått illa, för Lauridsen var uttagen för spel i fredagens vinstmatch mot Jyväskylä i CHL – och skulle ut på isen!
”Ingen trodde att det var något till att börja med. Men så stod det i reglerna att du var tvungen att ta en röntgen. Och så kom beskedet: Vi hittade fan en spricka … jag vill inte ens tänka på hur illa det kunde ha gått.”

 

På sista träningen före avresa till Finland saknas även Spencer Abbott, som kör rehabiliteringsövningar för sin skadade ljumske i gymmet. Han åker kanske med på resan. Det gör även backen Alexander Younan, 18-åringen som värvades från HV 71.

6 kommentarer om “NYTT: SPRICKA I HALSEN PÅ LAURIDSEN

  1. Synd. Han har varit väldigt bra i de matcher jag sett. Hoppas han är tillbaka i matchen mot växjö men det är nog tveksamt.

  2. frölundastjärnan? Han är ett nyförvärv och en spelare i truppen. Stjärna blir han först när han börjat leverera!
    Slösa inte med superlativen i förtid.

Kommenteringen är stängd.