YOUNAN FÅR CHANSEN: ”SKILLNAD SOM DAG OCH NATT”

Det var rätt många som blev förvånade när unge backtalangen Alexander Younan, 18 år, tog klivet från HV71 till Frölunda tidigare i år.

”Jag kände att jag var tvungen att byta miljö. Testa på något annat. Jag hade inte förtroendet för HV längre”, säger Younan.

I dag åker han med Frölunda till Finland – för att spela Champions Hockey League mot JYP Jyväskylä. Och det har gått i racerfart, med tanke på att Younan flyttade till Olskroken för en månad sedan …

”Det är en fantastisk ungdomsverksamhet här i Frölunda. Det är skillnad som dag och natt.”

Har det bara blivit sämre och sämre i HV71?

”Sämre och sämre … jag har ändå haft en utveckling där. Det är första laget för mig. Jag har växt upp där. Men jag kände att det var mycket som fattades när jag kom hit till Frölunda.”

Du är nöjd med bytet?

”Det funkar bra! Jag får feedback hela tiden – så jag vet vad jag ska jobba på när jag kommer ner till J20.”

Av Frölundas tio tester – kondition, styrka, uthållighet och rörlighet av olika slag – har Alexander grönt ljus på de flesta.

”Det är några som jag ska jobba upp. Bänkpress, bland annat … Jag har att jobba på! Det går aldrig att vara nöjd än så länge. ”

Frölunda har som krav att du ska klara 1,2 gånger din egen kroppsvikt och väger du 100 kilo innebär det alltså 120 kilo på stången. Det kan vara svåra mål för en junior att nå …

Speltid i CHL ser ut att vara ett enklare mål att sikta på.

 

 

Kommentarer om “YOUNAN FÅR CHANSEN: ”SKILLNAD SOM DAG OCH NATT”

Kommenteringen är stängd.