Göteborg HC lockar nya spelare i Angered

Det är inte bara Frölunda som letat sig till nordost. Göteborg HC, tjejsatsningen på hockey i stan, har redan arenan som hemvist – och gör ett jättearbete!

”Vi har bedrivit hockeyskola i Angered Arena sedan den öppnades. Förra onsdagen hade vi 60 spelare från hela världen. Vi har ett skolsamarbete med Vättleskolan sen länge, där tjejer spelar ishockey en dag per vecka”, berättar Jan Mellgren, ansvarig hos Göteborg HC.

Klubben satsar elitmässigt stenhårt på Riksserien – och jobbet vid sidan av den satsningen är beundransvärt.

”Vi står för utrustning, klubba och skridskor i nära samarbete med Idrotts- och föreningsförvaltningen. Vi har även blivit filmade av Svenska ishockeyförbundet”, säger Mellgren – vars klubb är beroende av sponsorer för att ta nästa kliv.

När Frölunda inleder projektet Åttans spårvagn kommer även Göteborg HC att finnas på plats med instruktörer på isen.