Dahlström blev bättre av sjukdomen 

Med Mattias Janmark i Dallas Stars har junioren John Dahlström, 18 år, fått chansen i kedjan tillsammans med Artturi Lehkonen och Robin Figren.

Det betyder SHL-debut mot Rögle i morgon kväll.

”Jätteskoj att få vara med i premiären. Förhoppningsvis i ett fullsatt Scandinavium”, säger John med ett leende.

Sålda biljetter är dock uppe i 7 000, så det pekar på en siffra runt 10 000 åskådare.

Trodde du det skulle gå så här fort?

”Jag har alltid hoppats, men jag trodde inte att jag skulle få vara med så här tidigt. Det har blivit lite skador, så jag har fått chansen  och det har funkat ganska bra”, säger John blygsamt.

Han gjorde exempelvis två mål och två assists i debuten i somras – mot just Rögle i en träningsmatch.

Dahlström fick diagnosen diabetes för fem år sedan – men det har inte hämmat honom som hockeyspelare.

”Det har inte förändrat mig nånting alls. Det är bara att leva som vanligt. Det har nästan varit bättre, för nu vet jag vad jag käkar och stoppar i mig och vid vilken tidpunkt. Det har snarare hjälpt mig i min träning. Jag är mer noga nu. Jag ser det positivt”, säger John.

En spruta i magen är inget som du är rädd för?

”Nä! Första veckorna kanske, men nu är det ingenting … och när jag fick det visste jag ingenting. Men det gick snabbt att komma in i det. Jag spelade hockey veckan efter beskedet. Det var inga stora grejor. Jag har aldrig fått göra några andra grejor på grund av min diabetes. Jag är med på allt.”

Under sommaren har John förvandlat fett till muskler, tagit bort babyhullet. Trots det är han inte riktigt stark nog för att klara alla av Frölundas tuffa fystester.

”Jag kör extra med Pär Edlund på morgonen innan de andra kommer”, berättar John, som väger runt 87 kilo.

Så till sist – blir det två mål och två assists i morgon också?

”Det hade inte varit fel …”