TOM LADDAR OM – I NEW YORK

Tom Nilsson

I dag checkade Tom Nilsson in på ett hotell på Long Island. Hockeyresan har tagit honom från AIK till Mora via Frölunda till Toronto – och nu senast New York!

”Det är verkligen spännande”, berättar Tom – som i morgon kliver in i New York Islanders hall för första gången. Läkarkontrollen är avklarad, nu väntar training camp.

Hur nära är du en plats?

”Ingen aning! Jag vet inte hur deras backar ser ut – men jag vet vad jag kan …”

Nilsson hade en del skadeproblem den förra säsongen, missade hälften av matcherna i Toronto Marlies med en trilskande axel. Det hann dock bli 44 AHL-matcher, ett mål och fem assists och plus fyra i plus/minus-statistiken,

Har du utvecklats nåt i Marlies?

”Ja, fast jag spelade ju bara halva säsongen – så det var segt! Men jag känner mig i riktigt bra form. Axeln mår bra”, säger den förre Frölundabacken.

Han lär dock få inleda den spelande säsongen i AHL och Bridgeport Sound Tigers, som haft en del Frölundaspelare genom åren. Bland andra har Johan Sundström och Robin Figren spelat där. Plus Sebastian Collberg, som också tillhör Islanders.