Janmark på väg tillbaka – eller?

Kommer Mattias Janmark tillbaka till Frölunda? Svaret dröjer.
Den talangfulle centern tog flyget till Dallas för att försöka sno åt sig den sista ordinarie anfallströjan i NHL-laget Stars.
Hur det gått?
Upp och ner.
”Det går helt okej! Känns bra i kroppen och i spelet – men det finns lite mer att få ut”, säger Mattias till GP.
Under prospect-turneringen i Traverse City noterades Janmark för två mål och fyra assists – och fick massor av beröm.
– Jag gjorde egentligen två plus sju där, men blev av med några assists …
Janmark har därefter spelat två matcher med det ”riktiga” NHL-laget – och gjorde ett övertidsmål i spel tre mot tre mot Florida Panthers. I nattens match mot St Louis Blues blev det stryk, 0–6. Nästan tretton minuters speltid för centern, två utvisningsminuter, ett skott och minus ett i statistiken.
”Är det bra för oss – eller inte? Det finns olika sätt att se på det. Om Janmark inte tar en plats i NHL, är det bra för Frölunda som lag – eller har vi då gjort ett dåligt jobb med att utveckla honom”, frågar Frölundas general manager Christian Lechtaler.

 

Dallas Stars general manager heter Jim Nill – och han gillade åtminstone Janmarks insats i Traverse-turneringen.
AHL – eller Frölunda?
”Om han är nära att knacka på till NHL så kommer vi att diskutera det. Men vi har sagt att om det står mellan AHL och Frölunda, så kommer han att gå tillbaka till Frölunda. Det är hans önskemål”, säger Nill.

5 kommentarer om “Janmark på väg tillbaka – eller?

  1. Hoppas Janis kommer hem igen. Men oj vilken sorglig figur Wikstrand är. Mamma förkyld, då springer han hem. Så skönt att slippa honom detta år. Hoppas dock se honom skottfinta på blå och lägga backhandflip till egna slottet i fbk.

  2. I denna fråga är jag själviskt.
    Jag vill att Janmark kör en säsong till med Frölunda.
    Det är väldigt viktigt, han kan vara skillnaden som avgör.

Kommenteringen är stängd.