FANTENBERG: ”Har aldrig varit bättre tränad”

Med 4-3 i sudden mot Färjestad går Frölunda upp i topp av SHL – och Oscar Fantenberg njuter. Hans lir är fläckfritt och den förre HV71-backen får allt större ansvar både på isen och vid sidan av den.

”Jag får mycket självförtroende när jag känner att den hårda träningen ger resultat. Jag går upp i värden, tar mer vikter i gymmet. Då känner jag mer pondus.

Pär Edlund har kört hårt med Frölunda – och just Fantenberg har ökat 15-20 kilo på de flesta övningarna i sommar.

Bättre tränad än nånsin?

”Oh, ja. Det går inte ens att jämföra! Men det tog tid innan kroppen svarade på träning och det nya spelet. Jag var inte jättenöjd med förra säsongen, faktiskt. Jag avslutade den som jag ska – och tycker att jag fortsatt på den vägen.”

Fantenberg har varit en av Frölundas absolut bästa spelare så här långt på säsongen.

”Vi tappade två spelskickliga backar – och då måste den luckan täppas till. Jag har fått chansen att ta den rollen och då bygger jag på självförtroendet ännu mer. Det är mycket som spelar in”, säger den sympatiske smålänningen.

Och med segern är ni serieledning.

”Riktigt gott”, säger assisterande lagkaptenen.

Där för att stanna?

”Om vi spelar som första tio kommer vi att stanna i topp, ja. Men det är svårt att spela så i 60 minuter. Vi kommer inte att dominera i hela matcher. Det kommer att komma perioder när motståndet också är bra i matcherna. Det gäller att vi har så pass bra disciplin att vi måste spela enklare när motståndet är bra. Får vi till den balansen, den avvägningen, kommer vi att stanna där uppe.