Dumstrut på för Disciplinnämnden

Frölundas timide och lugne back Christoffer Persson får alltså sex matchers avstängning för crosscheckingen på Färjestads forward Milas Gulas.

Jag är för hårda straff – och det är många spelare som kommit undan alldeles för billigt genom åren. Vissa spelare har till och med avslutat andras karriärer – och själv kunnat flina vidare i rinken.

Men sex matcher?

Gulas kom lågt med full fart in mot mål – Persson gör som alla backar och sätter upp händerna för att ”boxa” ifrån sig motståndaren. 

Smällen träffar i ansiktet, men Gulas skadas inte mer än när Cristiano Ronaldo lägger sig ner i smärtor på fotbollsplanen. 

Dessutom är Persson aldrig tidigare straffad för en sån här situation – så fem plus en matcher är helt obegripligt hårt i mina ögon.

Särskilt när HV71:s elake finne Jere Karalahti får exakt samma straff –  sedan han orsakat en bruten käke och hjärnskakning på Brynäs tjeck Petr Vrána.

Samme Karalahti som gång efter annan gjort sig känd för sitt fysiska och fula spel.

Hur kan dessa rinkbrott bedömas lika?

Disciplinnämnden har dumstruten på direkt.

8 kommentarer om “Dumstrut på för Disciplinnämnden

 1. Smart drag av Gulas… detta håller han ju på med hela tiden… söker upp och ”får” ont !

 2. Stefan: En sak är mycket intressant i det du skriver, ”varken nära pucken”.. Jag satt på läktaren precis ovanför där det hände. Jag såg när Gulas tog full fart rakt emot Persson o mycket riktigt inte där pucken var. Hans syfte var uppenbart att söka en ”reaktion” från Persson vilket han även fick. Han lyfte händerna o tog emot som flera andra skrivit här tidigare. Sen kan jag gå steget längre efter att ha följt Gulas i flera säsonger o sett han massor av gånger. Han spelar ofta på gränsen med mycket ”fulsmällar” o jag antyder inte. Jag är hundra procent säker på att han filmar likt Ronaldo. // Stefan63

 3. Läs motiveringarna först innan ni jämför Karalahtis och Perssons dom.

  Perssons: ”Att aktivt föra klubban mot motspelarens hals/huvud på det sätt Christoffer Persson gjort är vårdslöst och förenat med stor skaderisk och bör därför föranleda en avstängning. Tacklingen har bedömts omfattas av den straffskärpning som nämnden infört med innevarande säsong för allvarliga fall av huvudtacklingar.”

  Karalahtis:
  ”Nämnden anser sammantaget att förseelsen inte i sig är av så allvarlig art att den bör omfattas av den straffskärpning som nämnden infört innevarande säsong för allvarliga fall av huvudtacklingar. Nämnden beaktar dock i straffskärpande riktning att Jere Karalahti ådömdes en avstängning av nämnden så sent som den 26 mars 2015 för en likartad händelse.”

  Perssons crosschecking är korkad, vårdslös och onödig. Gulas är varken nära pucken eller målvakten och spelet är avblåst. Att försvara det beteendet och antyda att Gulas filmar förtjänar däremot dumstrut om något. Disciplinnämnden visar att de menar allvar till skillnad mot det här blogginlägget.

  1. Så du menar att Gulas blev skadad? Att han inte var låg? Att backarna inte ”boxar” ut vid avblåsning på samma sätt runt 25 gånger per match?
   Kanske dags att titta på matchen nästa gång.

  2. Stefan: Detta är en bedömningsfråga och alla åsikter räknas.

   Du tycker att blogginlägget förtjänar en dumstrut.

   Jag tycker att Persson kunde fått ett matchstraff. Och det hade räckt gott och väl. Han har inte uppsåt att skada för fem öre. M G kommer med full fart och blir låg. Olyckligt.

  3. Hur korkad får man vara? Jag såg klart och tydligt hur Gulas log när han åkte till båset! Han är en filmare punkt slut!!

 4. Jag hoppas med deras beslut att dom kommer ta alla dessa incidenter i varje match och ge samma straff. Visst han är uppe med klubban men inte mycket till klubba som träffar ansiktet men 2 min ok inte 5 matcher!. Milan liknar Ronaldo när nån rör honom faller lätt och med dom regler som gäller nu så gäller det att hitta dom riktiga straffen och även dom som filmar tills sig så andra får straff.Milan Gulas lyckades med det han ville när han tar sig för ansiktet och sprattlar för att sedan spela direkt.

Kommenteringen är stängd.