Med 1 000 sålda biljetter – öppna grindarna!

Håller Champions Hockey League på att förvandlas till ett Royal League, ni vet den nordiska och numera insomnade turneringen i fotboll?

En turnering som knappt nån bryr sig om, liksom.

Frågan är befogad när intresset är lågt – och bara 1 000 biljetter är sålda till Frölundas helt avgörande match mot tyska Ingolstadt i Frölundaborg i kväll.

Beror det på att biljetterna kostar mellan 120 och 200 kronor? Tja, kanske – när du kan köpa en biljett mot Modo i SHL för 60 spänn på torsdag.

Jag har sagt det förr – och vill att nån eller några av Frölundas sponsorer går ihop och bjuder stan på europeisk topphockey. Skänk en match – så folk får se hur bra hockey det faktiskt spelas!

Dessutom en annan, mer öppen, typ av hockey. För i Europa har inte coacherna läst in sig på Roger Rönnbergs fartfyllda spelidé på samma sätt. 

I kväll startar Ingolstadt med 2-0 – och jag är övertygad om att Frölunda är ikapp och förbi redan i den första perioden. 

Fast det är förstås en helt annan sak. 

7 kommentarer om “Med 1 000 sålda biljetter – öppna grindarna!

 1. Ständigt detta tjat om att priserna är för höga. Någon skriver girighet…
  Girighet?

  Vilken värld lever ni i?

  Hade frölunda gått med 20-30 miljoner vinst varje år då tycker jag att de kanske kunde sänka priset.

  Problemet är att om man ser till shl så har de en skyhög hyra för scandinavium om man jämför med konkurrenterna ute på vischan, De får inte ta del av all försäljning som sker i scandinavium osv.

  Det krävs ett snitt på ca 9000 i publik för att få verksamheten att gå runt. För andra klubbar som betalar 1 kr i hallhyra hade det varit en jackpot med 9000 på läktaren men för frölunda är det en nödvändighet..

  Men ja, men gör chl gratis. Sälj biljetter till shl på långsidan för 100kr a la ”alla ska med” så kan vi nästa år se fram emot spännande värvningar som jari tolsa i första-linan.

  Vill vi ha ett frölunda i toppen eller vill vi se ett frölunda i hockeyallsvenskan?

  Budgetalternativ finns. Gå och titta på j18 eller j20 om det inte passar att gå och se a-laget spela.

 2. Kan bli bra men det svider inte i hockeyhjärtat om favoritlaget åker ur turneringen igår/idag/imorgon. Mycket tyngre med en förlust i SHL-lunken. Så något är fel.

  1. Förmånga lag.
  2. Ska inte gå att få en plats(köpa) som Djurgården gjort.
  3. Mästaren borde möte KHLmästaren
  4. skulle vara Guld att få med KHL-lag.
  5. och då mästaren möte NHLMästaren.

 3. Faktiskt inget fel på CHL… att möta lag från andra delar av Europa kan ju inte vara fel… men biljettpriset på 200 SEK kan diskuteras !!

 4. Jag fattar inte varför alla är så negativa mot chl. Jag kan förstå mot dom riktiga brögängen när Frölunda vinner med 7-0 och liknande att det är så där spännande. Men har varit på alla chl matcher och tycker det är bra hockey överlag och kul att se lite nya lag. Jag har säsongskort och jag betalar gärna för att se Frölunda i chl, borde alla riktiga supportrar göra!!

 5. Ledningen bör ställa sig frågan: Är det rimligt att lura de trogna supportrarna på 200 kr för en biljett till CHL? Det är så snålt och naivt att det är störande.
  50 kr är rimligt, inte ett öre mer.
  Tragiskt att inte ge spelarna chansen att få spela inför en välfylld borg. Bojkott ikväll därför.

 6. Jag tror många av dom trogna supportrarna (säsongskortinnehavarna) tröttnar på följande:
  Förra året ingick alla CHL-matcher i säsongskortet, det drog en del publik, många väljer att gå och sätta sig för något dom betalt för istället för hemma i soffan.

  I år när säsongeskortet gick upp med ett par % i pris så erbjuds färre matcher i SHL (25 istället för 27-28), och inget CHL.
  Man betalar alltså mer för mindre, vilket dom trogna supportrarna gärna gör, för SHL, men jag tror då att CHL inget som prioriteras för ett par extra hundralappar. Dels säkert ett par som kör en tyst protest i den girighet som klubben tyvärr visar upp.

Kommenteringen är stängd.