Hört talas om skott i foten?

Skellefteås skicklige John Norman stängs av för huvudtacklingen på Frölundas back Jacob Larsson

Sju matcher, dessutom.

Nu ska Disciplinnämnden banne mig markera – vi ska få bort våldet mot skallarna. Och det är i mina ögon bra 24 timmar om dygnet.

Det finns alldeles för många karriärer som avslutats i förtid utan att förövaren ens straffats – och när straffet väl utdömts har det varit alldeles för vekt.

Men nu kommer problemet. 

För ett sånt finns redan – och det är på väg att växa sig gigantiskt.

SHL och Disciplinnämnden har redan svalt kameler och silat mygg. Visst ska Norman ha en avstängning, men inte så hård som fem plus två matcher. Två matcher hade varit lagom, mest för att säga ”vi såg dig”, liksom. En markering.

För det finns betydligt värre tacklingar som SHL:s domarbas Peter Andersson har blundat för.

Jag tänker på backen Magnus Nygrens propp i skallen på Jesper Lindgren i mötet mellan Färjestad och Modo

Den tacklingen är friad – men betydligt värre än den som John Norman utför. SHL och Disciplinnämnden skjuter sig därmed i foten – och kommer att få svårt att motivera straffen när det väl händer allvarligare saker under säsongen. 

Det måste finnas en konsekvens i bedömning och straff – och den verkar DN ha tappat bort i ivern att bestraffa hårt.

8 kommentarer om “Hört talas om skott i foten?

 1. Det här är inte första gången det händer att Peter Andersson väljer att bortse från fula tacklingar när Färjestad är inblandaded. Det har inte hänt så mycket på 10 år.

  http://www.expressen.se/sport/hockey/elitserien/modo-till-attack-mot-nordstrom-fbk-och-domarna/

  Peter Andersson är uppenbart olämplig som domarchef och det är helt fantastiskt att han kan välja att totalt ignorerar dom synpunkter som framförts på Nygrens tackling från alla möjliga experter. Och när till och med en domarkollega tycker att Andersson gjort bort sig så är det ganska anmärkningsvärt att han inte bara avgår. SKANDAL !

  http://www.allehanda.se/ishockey/shl/kuben-sagar-domarbasen-och-hanterandet-av-nygren-gate-riktigt-dalig#Ishockey

 2. Detta börjar kännas lite löjligt. Kan dom inte ha någon typ av lista spelaren hamnar på när detta anmäls och konstateras vara en tackling mot huvudet som inte orsakade skada. Hamnar du där upprepade gånger blir det nån typ av straff och finns du med där sen tidigare under säsongen skall det vägas in när DN skall avgöra ett ärende där du orsakat skada på motspelaren tex.

 3. 7 match? vafalls! Är nog säkrast att stänga av Noah Welch innan han ens går ut på isen…

 4. Då borde en tackling som Forsbergs vara slutet på säsongen men ska bli intressant att följa denna process. Men blir inte Nyberg straffad vilka signaler ger det spelarna då??

 5. Klockren analys, kan köpa att Norman blir avstängd men 5+2 är ett skämt. //Skellefteåsupporter

 6. Ofattbart. Detta kommer bli en fars framöver, tänk när det kommer nåt riktigt överfall likt Luleås Forsberg förra året. Vad blir då straffet kan man undra? DN är totalt taktlösa

Kommenteringen är stängd.