Disciplinnämnden har fått spelarna på rätt spår

Låt mig säga så här: Jag tycker att det är kanon att Disciplinnämnden visat musklerna i inledningen av säsongen. Det är så vi kommer bort från smällar på skallen, att spelarna lär sig att styra undan, att bita ihop, att tänka efter – för de vet hur mycket det kostar.

Fråga bara Jimmie Ericsson i Skellefteå som efter hjärnsläppet  mot Linköping fick sex matchers avstängning på is – och tre i böter. 82 500 kronor svider, även för en lirare som tickar in 300 000 kronor på kontot i månaden.

Men jag gillar också hur Ericsson agerade efteråt, när han pratade med lokala tidningen Norran – och inte hade nåt att tillägga till domarens rapport.

”Jag oroar mig inte för vad som väntar mig, utan först och främst se att han jag tacklade är okej. Jag tycker inte att det är riktigt läge att oroa mig över mig i det här läget. Jag satt inte här med några sköna känslor. Jag satte mitt lag i sitsen att spela en man mindre i fem minuter. Men det som var värre var signalerna jag hade skickat till hockeyälskare och Hockeysverige i övrigt. Och så givetvis hur killen mår nu.”

Så pratar en ledare, en spelare som jag håller minst lika högt som Joel Lundqvist i Frölunda.

Även Färjestads back Magnus Nygren, som inte blev straffad efter sin rätt fula tackling mot Modo, har i olika intervjuer visat mognad, förståelse och medkänsla. Trots att han inte ens blev avstängd …

Han hörde till och med av sig till mig och vi pratade om smällen.

”Jag skyller inte på något – utan försöker lära mig.”

Med såna här killar på isen finns det hopp, med andra ord.

 

4 kommentarer om “Disciplinnämnden har fått spelarna på rätt spår

  1. Löjligt hård avstängning på Karalahti. 10 matcher. 2+2 eller möjligen match hade varit mer rätt.

  2. Tack Rylander för att du skriver på ett så ansvarsfullt sätt om dessa frågor!

    Så bra att du beskriver just hur spelare som dessa båda resonerar. Hoppas att många läser och inser hur viktigt detta är.

Kommenteringen är stängd.