KRÖNIKAN: Bjud in Joel – och låt er förföras

Glöm allt det trista för en sekund: Frölunda bjuder på magisk hockey i höst. Och Joel Lundqvist har aldrig varit bättre?

 

Tränaren Roger Rönnberg är mannen som alltid ser ett glas halvfullt – och den egenskapen önskar jag också att jag hade alla timmar i veckan.
SHL har så här långt skuggats av exempelvis vikande publiksiffror, domarbas Peter Anderssons välvilja mot Färjestad och Disciplinnämndens toklånga skallstraff. Samtidigt har Frölunda lite i skymundan öst på med den bästa hockeyn på tio år.
Kanske har de mörka sidorna tagit över – för det dyker inte ens upp folk (8 045) för att se den tidiga seriefinalen, den mellan ettan och tvåan i SHL.
Visst, sju hemmamatcher i SHL under en månad är långt från optimalt – och här måste schemaplanerarna tänka ett varv till nästa säsong.
Men glöm all skit, släpp in solskenet i era liv. Släpp in Frölunda. Bjud in Joel Lundqvist. Skratta och njut, låt er förföras av den snabbaste hockey som jag sett i en svensk rink.

 

FRÖLUNDA HAR EFTER elva minuter inte skjutit ett enda skott – men efter 20 minuter står fansen upp i arenan. De sjunger. Dansar. Hoppar.
Stående ovationer, 3–0 på tavlan.
Landets bästa offensiv har spänt musklerna – och det är ett under att tröjorna håller på skenande kärnkraftverk som nyvakne Robin Figren och dominerande Joel Lundqvist.

 

I DEN ANDRA perioden klyver Rönnbergs gäng atomer från Östergötland, arenan är på väg att försvinna i ett svampmoln som sveper hela stan från kartan. 6–0 efter 40 minuter – och fantastisk hockey, en sån som nästan får linserna att trilla ut i ren glädje.
Joel Lundqvist petar in både ett andra och ett tredje mål – och på måndag belönas kaptenen på nytt med en plats i Pär Mårts folkkära landslag. Fem poäng i en och samma match har lillebror Lundqvist för övrigt aldrig gjort i SHL …
Och det är Roger Rönnberg som säger det bäst, när han inte skulle vilja byta Frölundas kapten mot någon annan spelare:
”Jag har en spelare som gör de andra 21 bättre. Jag är inte säker att jag hittar en sån till i världen …”
Ojojoj, sjunger fansen.
Wow, wow, wow, säger jag.
Frölundas sportsliga produkt kan inte bli bättre än så här – och det spelar ingen roll om seriens tvåa eller elva kommer på besök. Bortagängen blir utklassade ändå.
Tio segrar på elva matcher, 48 mål framåt – 26 plusmål. Det hade varit rätt gott om slutspelet startade i morgon, va? Alldeles oavsett kommer Frölunda att ligga kvar på den här placeringen ända fram till mars.

 
TILL SIST: Vi kanske ska ta Roger Rönnberg på orden och enbart fokusera på det positiva.
Fast glaset är inte halvfullt längre. Det är helfullt – och ger bästa sortens glädjerus!

14 kommentarer om “KRÖNIKAN: Bjud in Joel – och låt er förföras

 1. gå en familj på hockey med bra platser kostar ju löjligt mycket när man kan se alla matcher för 299 kr i månaden. Vad tror klubbarna? när SHL-lunken inte är viktig förens det är dags för slutspel, visst är ju gött med extra hemmamatch för klubbarna, men får publiken del av det. Nix.

 2. Hade jag kunnat hade ja lätt haft säsongskort, bu bor ja 30 mil bort. Om man kollar till resten av shl så har nästan alla klubbar liknande pris. Det är priset man får betala för shl i år. Det är världens 3 e största liga. Klubbarna måste ju få intäkter någonstans. Dom ska betala löner, hyra och allt. Biljetter , souvenirer och medlemskap är det Frölunda tjänar pengar på. Pga McDonalds gör vinsten på alla kiosker i Scandinavium, som sagt hade ja bort i Göteborg så hade säsongskort varit givet. Hockeyn i år är helt magisk. Offensiv fysisk hockey är Frölundas recept för SM guld 15/16

 3. Sitter på sektion B har där en serieplats. Kan hålla med om att det är dyra biljettpriser . Men jag betalar gärna för en sådan härlig hockey som Frölunda presterar i dag.

  Det handlar även om ett socialt umgänge när man har serieplats. Vi är ett gäng som inte kände varandra innan. Idag ringer vi varandra för att ibland ta en öl innan matcherna.

  Vad jag vill säga med mitt inlägg är att du betalar för så mkt mer än bara hockeyn för sig.

  Sist men inte minst Joel är kungen! Han har alltid stått upp för sitt Frölunda. Även i motgångar som idag när vi är på topp. Det visar bara vilken stor idrottsman Joel är.

 4. Jag vet inte vad jag skall tycka. Jag betalar 299:- i månaden för att se alla matcher i soffan med cmore. Hittills i år har jag varit på en match i borgen, 300kr för sektion C i kurvan. Man ser inte vad som händer i andra ändan men glädjeruset när målen kommer är betydligt större. Det kostar dock lika mycket att se anfallszon i två perioder och försvarszon i en som det kostar att se alla matcher med repriser, intervjuer och riktigt bra produktion. Det är kanske inte så konstigt att man väljer soffan mer ofta än live. Titt som tätt dyker det upp olika paket, erbjudande och liknande. Nu senast helgpaketet, det i sig är ett bra paket – 250 kr biljetten för långsida 1B, jag tittar närmare på det och inser att jag hamnar ändå i kurvan. Och att lägga ut 2000 kr sådär, det är fortfarande mycket pengar.

  Äsch, jag vet inte. Hade jag gått på fler matcher om jag kunde få betala 100 spänn i kurvan? Ja, absolut. Hade jag gått på alla? Nej. Cmore har sina klor i mig, speciellt på vardagarna

 5. Egentligen vet jag inte vilka ord som passar för att beskriva Joel och Frölunda. Joel är värd att beundra för så många olika saker, han tar sig alltid tid med barnen. Känner igen dem sen tidigare och ser dem i ögonen och ger dem ett leende och ”brofist” Ställer alltid upp på bilder och bjuder till. Varje gång. Och under de svåra åren stod han stadigt framför kameran efter varje match med stickande ansiktsmuskler och frustrationen sprutandes ur öronen och sa att ”vi är för dåliga” utan att vika med blicken. Och nu, spelar som aldrig förr, målar som aldrig förr. Han är helt fantastisk och han är Frölundait!
  Den hockeyn Frölunda spelar är ju helt sjuk. Vilken speed de har, i alla lägen. Har aldrig sett ett bättre eller roligare Frölunda. Men orkar man spela så här i ett långt slutspel?
  Ge Roger livstidskontrakt.

 6. Det är jäkligt kul att vara frölundasupporter nu! Och för min del slut på ett tag att se matcher på tv/dator/mobil… Nu ska jag se i stort sett alla resterande matcher i år som de ska ses, på plats i Scandinavium!

 7. Tråkigt att det kommer så lite folk som det gör. Men enligt mig är det förståeligt med tanke på dom priserna dom har, 450kr på långsidan och 350kr i kurvan. Jag vet, man trycker gärna på att det finns billigare biljetter för ca 100kr, men dom är bakom mål eller på dom gröna platserna! Hur bra ser man där? Inte särkilt bra, iallafall inte när det är spel i zonen på andra sidan! Det är inte värt att betala ca 100kr för begränsad sikt när man får alla cmores matcher för 450kr i månaden. Så när man väl går så blir det ju dom dyra biljetterna, därför blir det Sällan! Sen kanske inte alla resonerar som jag gör men jag vet att väldigt många gör det! För att jämföra med Blåvitt, jag vill minnas att jag betalade 250kr förra året för en plats på övre långsidan mot AIK, det är mycket mer prisvärt!

  1. Förstår din tanke med att det är dyra biljetter, men ett tips är att köpa biljett på billig sektion för att sedan se om det finns bättre platser som är lediga, i detta fall knappa 4000. Varje krona Frölunda får in är bra så lite kreativitet skadar inte.. Hoppas vi ses på nästa match!

  2. Precis så tänker jag också, helt meningslöst att gå på match och inte se bra även om det bara kostar 100 kr. Hade det varit bra sikt från alla platser hade det såklart varit fler på matcherna. Man får väl helt enkelt gräva ner rinken ett par meter om man inte ska bygga nytt för så här illa kan det väl inte vara särskilt länge till?

  3. Jag tycker att Frölunda borde bjuda in Got Event, ansvariga politiker och tillsammans med vf:s styrelse och Grauers borde de ta plats på några av de sämre platserna och se en hel match. Bara för att själva förstå vilken produkt de vill sälja till folket.

Kommenteringen är stängd.