KRÖNIKAN: Frölunda hittar vägen även en dålig kväll …

Går att vara skarp i 52 omgångar?
Nä. …Men Frölunda vinner ändå.

Om du först slår serietvåan Linköping med 7–1 är det förstås inte helt enkelt att kliva in i ett chartrat plan till Karlskrona för att åka och hämta tre enkla pinnar mot ett lag som på elva matcher bara samlat ihop fyra ensamma poäng.
Det syns. Det gör det faktiskt.
Efter 5,5 sekunder har Frölunda släppt in SHL:s snabbaste mål någonsin – och visst kan det räknas in under bristande inställning? Landets bästa hockeylag vet att det faktiskt är några klasser bättre än jumbon, som dock kämpar och sliter stenhårt i vartenda byte.
Men tränaren Roger Rönnberg skickar till och med in gallerskallen Kristian Vesalainen, 16 år. Han är den junior som skött sig bäst i J20, med 14 poäng på 14 matcher – och då får du chansen i dagens talangutvecklande Frölunda.
Finnen från Helsingfors gör absolut inte bort sig, skjuter några skott – och väger redan 92 kilo till sina 190 centimeter. Han spelar antagligen returen också.
JAG MESSAR LITE med förbundskapten Pär Mårts, som på måndag presenterar Tre Kronors trupp till Karjala Tournament. Han har sett landets bästa lag spela i höst – och svarar skönt på frågan om hur många Frölundaspelare som är aktuella?
”23.”
Ett underbart svar – fast dansken, finnen, norrmannen, amerikanen och kanadicken är svåra att ta ut …
Jag tror dock att Oscar Fantenberg, Andreas Johnson och Joel Lundqvist ligger bra till för spel.
DEN HÄR KVÄLLEN gör Frölunda två mål i powerplay – och är numera uppe i 15 totalt. Det är också bäst i landet. Och vem är hetare än just kapten Lundqvist?
Han påminner faktiskt om ryske megastjärnan Alexander Ovetjkin just nu.
Det bara smäller i numerärt överläge. Pang – rätt upp i kryssen! Och samspelet mellan Lundqvist och passningsläggaren Ryan Lasch skulle även attrahera åskådarna i en helt nedsläckt arena. Pucken hittar ändå fram.
Lite som mellan KHL-flyktade Mathis Olimb och Andreas Johnson den förra säsongen …

 

TILL SIST: 1 200 med hockeyovana har bjudits in till Scandinavium för returen mot Karlskrona. Det är 600 förstaklassare som gått skridskoskola i Angered Arena (i regi av Frölunda, Göteborgs IK och Göteborg HC) som tar åttans spårvagn till Scandinavium för sitt livs första hockeymatch.
Det gör att publikantalet kommer att passera 10 000.
Äntligen. Och fram för fler såna sköna samarbeten!
Klockan 16.30, också det i Angered, startar för övrigt Göteborg HC sin resa mot Riksserien. Jag ser inget lag som kan stoppa Teddie Falkeborns gäng i själva serien … även om kvalet blir tufft.
Jag återkommer garanterat i ämnet.

2 kommentarer om “KRÖNIKAN: Frölunda hittar vägen även en dålig kväll …

  1. Det är styrka Frölunda har i år. Trots en sämre spel kvalité lyckas man vinna. Så här bra har vi inte varit sen guldet 05!

Kommenteringen är stängd.