Joel om supertalangen: ”Blir kul att följa …”

151024 Fršlundas Kristian Vesalainen under ishockeymatchen i SHL mellan Fršlunda och Karlskrona den 24 oktober 2015 i Gšteborg. Foto: Daniel Stiller / BildbyrŒn / kod DS / 58602

Det här är alltså Kristian Vesalainen, Frölundas senaste A-lagsspelare. En kille som tidigare i år lämnade Helsingfors och Finland  för att ta del av hockeyutbildningen som bedrivs i Frölundaborg.

Det är bara att Kristian är 16 år.

I helgen har han debuterat i SHL mot Karlskrona i dubbelmöte. 6.01 i speltid i fredags – 11.12 i går – och till och med ett assist till det mål som Joel LundqvistRobin Figrens pass pangade in.

”Jag är nöjd”, mumlar Kristian i omklädningsrummet på engelska när han intervjuas.

Kapten Lundqvist ler.

”Det är imponerande. Jättekul för klubben att få hit en sån talang från Finland. Att han väljer att utvecklas här. Han ser vass ut – det ska bli kul att följa. Nu ska vi inte sätta nåt tryck på honom. Men att i hans ålder flytta hit för att gå på gymnasiet – och nu är han redan här!”

När flyttade du hit, Joel?

”Jag var 16, lika gammal! Då spelade jag J18-hockey … så det är imponerande! Men som sagt, vi får ge honom tid att komma in i det.”

Är han blyg i omklädningsrummet?

”Han är ju finne, så han kommer inte in och styr och ställer direkt. Det verkar vara en bra kille.”

I dag åker Vesalainen dessutom till Finland för att spela med landslaget. Juniorvarianten, vill säga.

 

2 kommentarer om “Joel om supertalangen: ”Blir kul att följa …”

  1. Varför blanda in HV-71 När vi ska skriva om superlöftet Kristian Vesalainen !
    Hoppas han får fler möjligheter att visa vad han går för

  2. Intressant att följa Lias Andersson, går riktigt bra för honom i Hv’s J-20 lag, tänk om han får chansen i A-laget och skulle göra succé ….i HV71!

Kommenteringen är stängd.