Åtta spelare i Frölunda i Pär Mårts tankar

Senast som Pär Mårts tog ut Tre Kronor fanns bara Joel Lundqvist med från Frölunda. En tillfällighet, eller?

Tja, kanske. För på slutet har den avgående förbundskaptenen – som avslutar med VM i maj – specialstuderat Frölunda.

Och han har hittat massor av spelare som kan tänkas aktuella för ett landslag: Lasse Johansson (”bra i målet”), Johan Gustafsson (”har jag väntat på att jag ska få – tar kanske tid att komma in i det från andra sidan”), Tom Nilsson ”(intressant när han kommit tillbaka”), Henrik Tömmernes (”bra”) och Oscar Fantenberg (”tycker jag har klarat sig bra”), till att börja med.

”Det är de spelare som jag tänker på försvarsmässigt”, säger Mårts.

Anfallsmässigt?

”Joel Lundqvist, Andreas Johnson och Johan Sundström finns med. Det är de tre som jag framför allt går och tänker på.” 

Men tro nu inte att Mårts kommer att ta ut åtta Frölundaspelare till Tre Kronor på måndag.

”Vi ska jämföra dem med alla ’ryssar’ som finns. De spelare som finns i Ryssland har kommit en längre bit på sin hockeyresa. De spelar i en bättre liga, så ska du slå ut en spelare måste du vara riktigt bra. Det är klart att Frölunda har några stycken som jag tycker finns med. Om de kommer med … det vet jag inte än i dag. Jag ska sätta mig med Peter Popovic i morgon, så får vi försöka lägga lite pussel.”

En som är riktigt bra den här kvällen är Andreas Johnson. Tre mål – bud på fler.

”Han har inte riktigt varit där i höst. Men i den här matchen är han fantastisk. Känns betydligt hetare än tidigare.”

Johan Sundström?

”Han var bättre i början än vad han varit på slutet”, säger Mårts.

Men sällan dålig?

”Ja, fast ska du spela i landslaget ska du vara riktigt bra också!”

Johan Sundström ler när han hör förbundskaptenens tankar.

”Jag får ta mig ur den här svackan nu då. Jag har aldrig spelat i Tre Kronor och det har varit ett hockeymål för mig”, säger Johan Sundström.

Och Joel Lundqvist, han skulle kunna få ett helt kapitel efter den här hösten.

”Han har fått självförtroende och börjat delta på ett annat vis runt kassen. Nu är han mer rättvänd. Förut hade han ryggen emot och det skulle styras och plockas returer på nåt sätt. Det är kul att se honom! Han är till och med offensivt bra i landslaget och det har han inte varit förut. Han fick spela PP senast, för jag tycker att han hade förtjänat det på nåt vis.”

2 kommentarer om “Åtta spelare i Frölunda i Pär Mårts tankar

  1. Tycker nog att Joel och Tömmernäs är givna och det vore roligt att se vad Lasse Johansson skulle kunna prestera i blågul tröja.

Kommenteringen är stängd.