En vettig avstängning på Lauridsen

 

Bild: C More
 

Frölundas back Oliver Lauridsen stängs av två matcher för slagsmålet med Luleås jätte Illari Melart.

Vettigt? Ja, absolut. 

Det var kastade handskar på bägge och då blir straffet automatiskt hårdare. 

Det är också en bra markering mot lag som spelar fult, att kör ni över våra spelare kommer det att göra ont. Den här polismentaliteten har inte Frölunda haft förut – och den kommer att vara guld värd i april.

Tror jag.

17 kommentarer om “En vettig avstängning på Lauridsen

 1. ””Luleås jätte Illari Melart”” haha Lauridsen är 5 cm längre och 5 kg tyngre

 2. Bra markering av Lauridsen! Det kommer att göra ont att spela fult mot våra spelare. Nu vet Luleå var skåpet ska stå!

  1. Jo det gör ju ont att ta tre poäng….ni har en spelare som kan slåss…wow..vi har 15 st som kan det me!

   1. Ni borde nog ha satsat på 15st spelare som kan spela hockey istället. Skulle inte ni vinna grundserien, SM guld och CHL? Ni behöver nog värva lite mer utländsk kvalitet för att lyckas.

 3. Tycker avstängningen är löjlig båda visste vad dom gav sig in i!!tycker matchstraff den matchen sen bra med det!däremot fula tacklingar mot huvudet mm skall ge hårda straff men här var det lite boxning båda visade att man ställer upp för sitt lag och det blir lite show!!!

 4. All heder åt Lauridsen som ställer upp för en lagkamrat. Visserligen var det en kostsam utvisning!!!!

  1. Helt rätt heder åt lauridsen man försvarar sina lagkompisar rätt av löjligt med 2 matchers avstängningen för båda 2

 5. Fjantigt med avstängning för detta då man för mycket fulare saker får 2-5 matcher. Finns ingen logik i detta! Vi vill ha känslor i hockeyn ! men då skall det stängas av? Ingen blev ju skadad o publiken gillade det! Så va ?

  1. Ingen blev skadad… sämsta ursäkten någonsin, kan man säga så i ”riktiga” samhället också? Okej, han försökte skjuta honom men han missa så ingen blev skadad, då var det inte så farligt, vi släpper det? inte riktigt va..?
   straff ska delas ut baserat på vad spelaren gjort, inte om den utsatta blev skadad eller inte.

   tilläggas kan att jag också är frölundafan, men trots det måste man kunna se objektivt!

   Nu köttar vi gubbar så tar vi det där jävla guldet i vår!

   1. Det brukar fungerar väääldigt dåligt att jämföra idrott med ”vanliga” samhället. Så också i detta fallet. Prova att ge någon på stan i det ”vanliga” samhället en riktig, enligt hockey regelrätt, tackling. Eller pröva att beskjuta folk med lite puckar från några slagskott. Skulle nog inte vara så speciellt uppskattat.
    Jag håller med Stefan. Rena överfall med tacklingar mot huvudet ger ibland ingen avstängning. Ett regelrätt slagsmål mellan två jämstarka kombatanter som båda är med på noterna borde högst ge matchstraff, om ens det.

 6. Det var på tiden någon visade Melart att det inte är ok med den grishockey han förespråkar…synd bara med två matchers avstängning , en match skulle varit nog !

 7. Han måste dock lösa det utan kastade handskar i SHL. Nästa gång kostar det säkert 4 matcher då det är upprepad förseelse. Men visst, detta blir guld värt i slutspelet när grislagen ger sig på våra stjärnor i vanlig ordning

  1. Tror ni allvarligt att det kommer att spela nån roll om spelare som Lauridsen är med eller ej för att lag inte ska spela fult/hårt. Vilka spelare är det som oftast är inblandad in den sortens hockey…jo, spelare som Lauridsen och Melart. Finns inte på kartan att spelare som Melart, Tollefsen, Hedman, Bibic etc ändrar sitt spel för att det finns en Lauridsen i motståndarlaget.

Kommenteringen är stängd.