KRÖNIKAN: ”Unna er en fin julklapp, Frölunda”

Det blir åtminstone en god jul för Frölunda. Frågan är vad som krävs för ett gott nytt år också?

 

Det är absolut inte säsongens allra bästa insats av Frölunda. Backarna har plockat på sig tomteskäggen och övar på klapputdelning och om inte Lasse Johansson är så snål med mål bakåt i årets SHL har Malmö Redhawks mycket väl kunnat skicka serieledningen över jul som en schysst förskottspresent till Skellefteå AIK.
Men med landets vassaste keeper i målet, vinst i de 15 matcher han startat, får Frölunda tryggheten som krävs för att kunna producera framåt.
Laget gör mål i nästan alla spelformer som finns: Fem mot fem. Fyra mot fem. Fem mot fyra.
När slagskottsröken lagt sig över Öresundsbron kan inte ens Saga NorénLänskrim i Malmö förstå hur många mål som Frölunda har gjort på 27 spelade matcher.
Jag hjälper till i utredningen:
104. 104 mål!
Det är makalöst bra, nästan fyra mål i snitt per match.
Joel Lundqvist gör förstås ett till, det fjortonde för säsongen. Jag påminner om att Frölundas kapten satte 17 på en hel säsong när han belönades med ett NHL-kontrakt med Dallas Stars.
En sista säsong i världens bästa liga är banne mig inte en utopi längre – och Lundqvist är tvåa i SHL:s skytteliga! Bara Anton Rödin i Brynäs är ett mål bättre.

 
FÅR RAPPORTER om att utlånade Anton Karlsson slagits, eller gurglat, med Dmytro TimashovJuniorkronornas träning inför genrepet mot Kanada.
Hur konstigt det än kan låta: Bra!
Jag tror att Frölundas forward måste vara lite förbannad för att spela sin bästa hockey. Och Lerumskillens allra vassaste ämne är att reta kanadensare i JVM

 

FÅR FÖRRESTEN ÄVEN ett arkitektritat förslag på en ny multiarena i Göteborg med mejlen. Det är Jan Nypon Ekström som tänkt till – och planerat arenan alldeles vid vattnet. På nedlagda Götaverkens mark.
Det skulle kunna bli magiskt bra, en arena som i Europa har en vacker motsvarighet av O2 Arena i London.
Vad säger byggherre Ola Serneke och miljardär Petter Stordalen? Och vad säger framför allt de sovande politikerna i stan?

DET FINNS FÖR övrigt inga pengar till upprustning av Scandinavium i budgeten för 2016. Senast i maj lovade den rödgrönrosa ledningen i stan att avsätta 100 miljoner kronor för att göra arenan hållbar i tio år till.
Hur många löften kan de styrande bryta – att ändå behålla makten över Göteborg?

 

TILL SIST: Jag tror att det kommer hända lite i Frölunda alldeles strax. En back försvinner, en center tillkommer.
Frågan är om det händer före årsskiftet?
Alldeles oavsett kan det behövas för att få det lilla extra i ett slutspel som startar i mars.

 
TILL SIST: Jag tror att det kommer hända lite i Frölunda alldeles strax. En back försvinner, en center tillkommer.
Frågan är om det händer före årsskiftet?
Alldeles oavsett kan det behövas för att få det lilla extra i ett slutspel som startar i mars.

Kommentarer om “KRÖNIKAN: ”Unna er en fin julklapp, Frölunda”

Kommenteringen är stängd.