Vem vinner Frölundakampen om Norris Trophy?


I NHL:s poängliga för backar toppar just nu två gamla frölundaiter. Erik Karlsson från Landsbro och John Klingberg från Lerum.

Mästaren och lärlingen, kanske?

För visst påminner backarna en hel del om varandra. Bägge är inte särskilt stora eller kraftiga, men har fantastisk skridskoåkning och ett skott som många forwards skulle sälja själen för.

Karlsson från Ottawa Senators har hittills fixat nio mål och 29 assists – och parkerar på plats nummer sex i den totala poängligan av NHL.

Klingberg från Dallas Stars har i sin tur ordnat fem mål och 27 assists, en placering som nummer 17 i den totala poängligan.

Så blir kampen om James Norris Memorial Trophy, priset för bäste back i NHL, en kamp mellan två gamla Frölundaspelare?

Tja, omöjligt är det inte.

”Haha, lugn nu”, säger svarar John Klingberg till GP.

Erik Karlsson har bara gott att säga om Klingberg i en intervju med Aftonbladets hockeyexpert Per Bjurman.

”Vi är ju före detta Frölunda-killar båda två, så jag har sett honom spela lite grann. Men jag har inte haft jättekoll och är verkligen glad över att se att det går så bra för honom. Han gör det riktigt bra.”

Och Tre Kronors nye förbundskapten Rikard Grönborg kommer i alla fall inte att ha problem att ta ut två spelare på backen när det är dags för World Cup i Toronto i september nästa år …

Erik Karlsson har för övrigt vunnit priset Norris Trophy två gånger, 2012 och 2015. Det är dock en bit kvar till Nicklas Lidström, som vann priset sju gånger!