AXELSSON KOMMER HEM IGEN

I Frölundaborg laddar Christoffer Persson och resten av gänget för att ta bussen till Löfbergs Arena i Karlstad. Rivalmöte mot Färjestad, en av säsongens absoluta höjdare.

Ungefär 75 mil längre norrut, i Timrå utanför Sundsvall, upplever Frölundas utlånade forward Anton Axelsson det största som Medelpad kan erbjuda hockeymässigt.

Det är allsvenskt derby i kväll. Timrå IK mot Sundsvall Hockey – och en riktigt viktig match för Axelssons tillfälliga lag.

”Det är klart att jag är laddad! Det ska bli riktigt roligt att få spela denna match”, myser Anton.

Timrå måste avancera i tabellen, men har förlorat bägge säsongens derbyn mot jumbon Sundsvall så här långt … och till kvällens match har bortalaget förstärkt med nye tränaren Leif Strömberg.

Axelsson har dessutom haft det ganska tungt spelmässigt under sina tre matcher i Timrå. Startade exempelvis med att ”assistera” till Vita Hästens segermål i första matchen …

”Kroppen känns bra. Jag känner att orken blir bättre och bättre”, säger Anton positivt.

Efter derbyfesten i Eon Arena kommer Axelsson att åka hem till Göteborg och Frölunda igen.

”Jag kommer hem i morgon och tränar i Frölundaborg i nästa vecka. Vad som händer sedan skall vi ta en diskussion om. Timrå är ett bra alternativ för mig, men helst vill jag ju glida in i Scandinavium igen”, säger Anton till Indians hemsida.

Allsvenskan och Timrå har dock ett åtta dagar långt uppehåll … och då passar det bra att komma hem, även om Frölunda drar i väg till Davos i Schweiz under tre dagar i början av nästa vecka.