Bohm bryter med Frölunda – går till Malmö

  
När Frölunda spelade semifinal i CHL satt backen Oliver Bohm på läktaren. Igen. 

Och enligt uppgift till GP finns det ett skäl. Klubben och värmlänningen är överens om att bryta kontraktet – och Bohms nya klubb är redan klar.

Han går till Malmö Redhawks – och debuterar redan i morgon kväll borta mot svenska mästaren Växjö Lakers

Tidigare under säsongen har Bohm lånats ut till Karlskoga i allsvenskan – men nu byter han alltså totalt.

Det nya kontraktet med Malmö sträcker sig säsongen ut.

Därmed blev Bohm den back som ”offrades” i Frölunda, som haft nio backar den senaste tiden. 

När Bohm försvinner frigörs också pengar för en center – och frågan är vad Christian Lechtaler hittade på sin spionresa till Davos och Spengler Cup?

Nåt säger mig att det fanns något intressant i Team Canada.

15 kommentarer om “Bohm bryter med Frölunda – går till Malmö

 1. ” utlåningar mm som i kombination med utmaningen i hård konkurrens för att ta plats i laguppställningen ger förtroende och tillit för många hockeyungdomar att våga prova på att slå sig in i Sveriges bästa lag.”

  varför skriver du om Skellefteå ?

 2. Oliver, grattis till en bra debut i Malmö, vi hoppas på en fortsatt bra utveckling för dig i Malmö. Grattis Frölunda som åter sätter spelarnas individuella utveckling och välmående främst genom en generös inställning till klubbyten, utlåningar mm som i kombination med utmaningen i hård konkurrens för att ta plats i laguppställningen ger förtroende och tillit för många hockeyungdomar att våga prova på att slå sig in i Sveriges bästa lag.

 3. In som säger att Nilsson ska bort hajar inte hockey. Han e en defensiv back som gör oerhört mycket nytta. Precis vad Frölunda behöver i slutspelet, lite tuffhet o noggrannhet.
  Sen försvann er första center , Janmark. Ehn tar inte hans plats som center.
  Jag tror ni bärgar en tung pjäs på den platsen innan fönstret stängs.
  Grattis ni är Europas bästa lag utanför khl.
  Vi i Västerås har det kämpigt. Men andas morgonluft efter tränarbyte. Vi ses nästa sesong, välkomna till Skräcklunda!

 4. adam burish lämnade i veckan växjö för att ansluta till Malmö så känns som att de börjar samla på sig lite spelare inför slutspurten…

 5. Bort med Nilsson och Bohm! Tror inte att det blir något nyförvärv i år tidigast 2016-2017

  1. Ja! Nilsson kommer hem från spel på andra sidan pölen och det verkar lite som att han är fridlyst bara för det. Snarare så att han ska ha enorm press på sig och prestera, men det händer ju inte ett skvatt. Åker och letar höfttacklingar i parti och minut samt har ruggigt svårt att vara konstruktiv med pucken som man måste vara i dagens Frölunda. Ytterst tveksam till varför man plockade hem honom. Han har fått sina chanser nu, så skicka iväg honom också.

 6. Både Bohm och Nilsson borde skickas i väg!! Ny center till denna säsong tror jag inte på tidigast 2016-2017!!

 7. Synd…gillar Bohm som person men han har ju haft svårt att hålla jämn nivå i matcherna så detta var ganska väntad. Lycka till i Skåneland Bohm !!

 8. Frölunda borde aldrig ha brutit olivers kontrakt och det var fel av roger att peta honom utanför frölundas semifinal mot davos

  1. Utveckla tack!
   Som jag ser det ligger alla backar i Frölunda före Bohm.
   Spelmässigt har Lauridsen en bit kvar.

   Men han kommer vara värd 10 Oliver Bohm i slutspelet.

 9. Vem ska flytta på sig för ett nyförvärv? Carlsson funkar ju bra som center. Och så bra som Roselli spelat vore det fel att flytta honom?
  Har du möjligtvis något namn i Team Canada? Är det någon forward som är på väg från sitt klubblag?

 10. Hade varit bättre att skicka iväg Nilsson som inte bidrar med speciellt mycket. Mest ute efter att sätta in höfttacklingar..

 11. Hej! Ett mycket bra beslut av Frölunda att göra sig av med Bohm som enligt mig inte bidrar på något speciellt sätt och precis som ni förespråkar de frigör pengar till en center. Har du någon känsla för vem det kan vara? Mvh Jan Håkansson.

Kommenteringen är stängd.