Göteborg HC redo att ta steget – eller?

Om några timmar tar satsande Göteborg HC bussen till ABB Arena i Karlskrona. Seger – och det Börje Salming-sponsrade laget är klart för kval mot Riksserien,  damernas högsta liga.

Fast damer och damer, med en snittålder på 21 år klassas inte Göteborg HC:s spelartrupp som damer. I alla fall inte i mina ögon.

Och det är nog nu som det måste ske för laget.

Det stora och lukrativa sponsorkontraktet som proffset Fredrik Pettersson ordnade via sin sponsor Samling går ut efter säsongen – och troligen krävs ett avancemang till Riksserien för en förlängning.

Laget har i alla fall vunnit alla matcher mot svenska lag i Damettan Södra den här säsongen. De två förlusterna har kommit mot Hvidovre IK, som är Danmarks bästa hockeylag och spelar i samma serie för att få bättre motstånd.

Göteborg HC – som spelar med tre amerikanskor – vann dock i dag mot danskorna, 3-2 hemma i Angered Arena. En riktigt bra genomförd match – och en god självförtroendehöjare inför avgörandet mot Karlskrona HK.

Dessutom har laget värvat Maria Sjölin från HV71. En spelare som har ungefär samma spelstil som Nicklas Lasu i Frölunda.

Frågan är hur det räcker mot exempelvis Sundsvall Hockey i kvalserien. Riksseriens näst sämsta lag har två spelare i Leif Boorks landslag …

Kvalet startar den 27 februari och innehåller sex lag. De två sämst placerade från Riksserien (Sundsvall och SDE) och fyra ettor från division I gör upp om två platser.