LASSE UTBYTT: ”JAG KUNDE HA RÄDDAT ALLA FYRA …”

Lasse Johansson vann 18 matcher som startande målvakt i Frölunda. Sedan tog det stopp.…

”Jag kunde ha räddat alla fyra målen”, säger han bistert.
Fyra insläppta skott av 17 möjliga efter 40 spelade minuter fick Frölundas coach Roger Rönnberg att agera. Det var dags för målvaktsbyte:

Lasse Johansson ut, Johan Gustafsson in.
”Det var inget konstigt. Jag kände att jag kunde eller hade chansen att rädda alla målen, men jag räddade inget av dem. Det var inte min dag. Det är bara att komma igen till nästa match.”
Och sviten, den är bruten efter 18 raka segrar från start?
”Tråkigt, men nån gång måste det ta slut. Så blir det när jag inte steppar upp riktigt. Det var ingen jättematch från min sida. Rögle är giftigt som fan framåt. De sätter två av två i powerplay – och då hade vi ändå pratat om just det!”

Johansson, som släppt 1,55 mål i snitt per match under SHL-säsongen, hade redan efter 17.54 av den första perioden släppt två mål bakom sig.
”Det är skönt att ha några bra matcher i bagaget. Då behöver jag inte tänka alltför mycket på den här matchen. I dag var jag inte tillräckligt bra. Jag får bita ihop och se när jag spelar nästa gång – och vara bättre då!”