LAURIDSEN VILL STANNA: ”JAG ÄLSKAR ATT VARA HÄR!”

”Den bästa matchen nånsin i Frölundas tröja”, sa coach Roger Rönnberg.

”Ja, kanske. Jag gjorde i alla fall mitt jobb. Smällde på och blockade skott, spelade bra defensivt – även om vi hade fantastisk hjälp av Lasse Johansson. Jag måste vara nöjd”, säger Oliver Lauridsen, den danske megabacken efter 2–0 på svårspelade Brynäs.

Tre riktigt fina tacklingar kunde vi räkna till – rena, snygga och granithårda.

”Det var bara en sån dag,  jag hade tajmingen och flytet. Jag hittar folk som har huvudet nere i isen ibland”, säger Oliver.

Han sitter efteråt och kyler ner en svullnad strax ovanför knät.

”Det var från den sista täckningen”, ler han.

Lauridsen har blivit bättre och bättre på slutet – och växer med tränarnas förtroende.

Kom din personliga vändning med segern borta mot Färjestad med 6–0 – eller var det tidigare än så?

”Jag vill gärna tro att det var tidigare än så. Jag hade en bra vända efter jul. Började hitta flytet. Jag spelar med ryggraden i stället för att tänka så jäkla mycket … och det är för såna här matcher som den i kväll som jag lever för att spela. Jag får mer speltid när vi behöver försvara en ledning – och jag får spela tufft mot ett skickligt lag”, säger Oliver nöjt.

Hans kontrakt går ut i april.

”Jag skrev bara ett år. Det var väldigt nytt för Frölunda och det var väldigt nytt för mig. Vi kände att vi provade ett år och så ser vi vad som händer. Om vi trivs med varandra, om jag passar in i systemet, om jag trivs med att spela här hemma. Det är min första professionella säsong på den här sidan Atlanten.”

Och nu?

”Det är massor med tid kvar till april …”

Men vad tycker du själv?

”Jag älskar att vara här! Jag stortrivs. Jag gillar laget, jag gillar föreningen, jag gillar coacherna. Det måste jag erkänna. Från min sida skulle det inte vara så mycket att fundera på”, säger Lauridsen.

 

 

11 kommentarer om “LAURIDSEN VILL STANNA: ”JAG ÄLSKAR ATT VARA HÄR!”

  1. Jag förstår inte alla dessa kommentarer som ”jag var tveksam inhöstas” ”han skapade oro bland medspelare” etc. (Inte bara här, utan i flera andra forum också)
    Det är klart att det tar tid för en spelare som alltid har levt på sin storlek att anpassa sig till Frölundas snabba och puckägande spel. Han har alltid visat sin absoluta starkaste egenskap, styrkan och respekten den bär med sig, och nu har han även börjat hitta rätt i spelet med puck mer och mer. Om han nu så gärna vill stanna så tycker jag det är en skam om vi inte skriver ett 2-3 års kontrakt direkt! Han tillför det som vi har saknat de senaste 5-10 åren när slutspelet kommer, och det är därför han är hit värvad. Så om Oliver inte är bäst på hösten, vem f*n bryr sig om det?
    Jag har fortfarande inte sett Oliver förlora en enda närkamp, det säger mycket om hans betydelse…

  2. Skriv nytt kontrakt med Lauridsen på direkten !! Han är precis det som VF har saknad i backbesättningen i många år . Sundin och Niemi för ursäkta men här snackar vi om defensiva tacklingar som får motståndarna att minnas och därmed bli mer försiktiga i VFs zon. POWER !! Får mig att minnas Bros grymma tacklingar .

  3. Igår såg man att ju längre matchen led desto färre motståndare sökte upp Oliver. Han gör ont att möta så man undviker att möta honom om man inte måste, sådant har en stor betydelse. Nu tycker jag hans placeringsförståelse och passningsspel har blivit betydligt bättre vilken inte bara gör honom till en bjässe. Absolut positivt om han förlänger, en sån spelartyp har inte Frölunda annars.

  4. Jag tyckte också han såg tveksam ut i höstas och skapade en hel del strul för egna laget, såg trög ut och tog konstiga beslut, men mot Davos och Brynäs tycker jag han har imponerat! Klockren i defensiven och vältajmade tacklingar. Dessutom kommer han svepande som dödens skugga och inger respekt så fort det gurglar till på isen (mot Davos i tredje perioden t.ex).. Är nog ytterst få som vill gå i klinch med Oliver 😉

  5. Se till att skriva nytt med både Lauridsen och Lasch, dom har blivit nyckelspelare mer och mer ju längre säsongen gått, och är inspelade i det system Frölunda spelar och att behålla så många som möjligt är bättre än att nya ska spelas in i Frölundas snabba spel

  6. Jag hade ganska stora förväntningar på detta monster till back i inledningen av säsongen, dock gick det trögt för Oliver och jag kände starkt att är han verkligen något att ha? Men den senaste tiden har han verkligen presterat och steppat upp sitt spel. Ser gärna Oliver i indiantröjan även nästa år!

Kommenteringen är stängd.