I KVÄLL MÖTS ARVID OCH LIAS – I SHL!


Har ni sett de här killarna? Arvid Aronsson i Frölunda och Lias Andersson i HV71. Båda två födda 1998, sjutton år alltså – och gamla polare sedan TV-puckens tid.

I kväll möts de – i SHL!

Det är debut för Aronsson i Frölundas backskadade gäng (Tom Nilsson, Christoffer Persson, Oscar Fantenberg och Lukas Bengtsson saknas)– och Lias Andersson har visserligen funnits i Scandinaviums omklädningsrum förr, men aldrig spelat SHL-hockey där.

”Jag är inte nervös. Inte än”,  säger Arvid Aronsson.

I går gjorde han den andra träningen med A-laget – och coach Roger Rönnberg blev så förtjust att store Aronsson får chansen som en av sju backar.

”Jag laddar på samma sätt. Det brukar bli lite spänt inför matcher, men det släpper i samma sekund som jag åker ut på isen.”

Fast det är lite skillnad på att åka genom en båsdörr i Frölundaborg – och genom ett indianhuvud med gaseldar och till Lillasysters kampsång inför 10 000 i Scandinavium, va?

”Äh, det är samma is, samma klubba och samma puck. Jag ska göra det bästa jag kan av varje byte. Om jag får några”, säger ödmjuke Aronsson lugnt.

Han och Lias Andersson, som är Frölunda-ikonen Niklas Anderssons son, pratades vid under gårdagskvällen.

”Han sa att jag skulle gå ut och spela mitt spel – om det blev nåt spel”, säger Arvid.

Lias har fortfarande inte gjort mål i SHL. Dags i kväll?

”Det tänker jag inte tillåta”, säger Aronsson beslutsamt.

Lias Andersson skrattar.

”Haha, han har inte stoppat mig nån gång under åren jag spelat med honom – så ska inte bli någon ändring i kväll! Kul med debut för honom, det förtjänar han verkligen!”
Första SHL-målet i kväll alltså?
”Jag hoppas det!”

Lycka till, grabbar.
Jag ber förresten Roger Rönnberg beskriva kvällens debutant Arvid Aronsson: 
”En ung Oscar Fantenberg.” 
Fina ord.