LAURIDSEN – INGEN NOLLA LÄNGRE

 


Danske backen Oliver Lauridsen är omringad av journalister efter matchen. Första målet – på 39 matcher. Ett långskott från egen zon – in i tom kasse!
”Jag är inte jätteglad …”
… men alla andra är det?
”Det är glada för att jag fick spräcka nollan. Det punkterade matchen, så det är ett viktigt mål. Men sen kan vi diskutera om det är så jag vill göra min första balja i SHL. Jag får väl ta det om tio år. Fast jag tar den gärna. Den hjälper laget att vinna i dag, skrattar dansken.

Han tog en chansning, för om pucken missat målet hade det blivit icing och tekning nere hos Lasse Johansson. Om inte Mats Rosseli Olsen åkt ikapp pucken, förstås.

”Jag gick på instinkt och satsade lite! Det kan ju bli icing. Men jag resonerade i situationen att jag redan hade hamnat på fel sida i en sargduell … så att jag tänkte att om jag blev av med pucken i det läget så satt vi i skiten ändå. Då kunde jag lika gärna dra den på mål, för att se om vi kunde vinna.  Om den inte gått in hade vi kunnat ta en tekning och hamna på rätt position …”

Där har vi alltså Oliver Lauridsens första SHL-mål på några tecken.

Kommentarer om “LAURIDSEN – INGEN NOLLA LÄNGRE

  1. Lauritzen om man får ställa fråga hur tror du Lasu gick från en målnolla/defensiv forward
    till måltjuv/boxplay 😉 . Robban

Kommenteringen är stängd.