FÄLTH FÅR GÅ: ”JAG HAR FULL RESPEKT FÖR EKONOMI”

 

Elias Fälth är en av Frölundas bäst betalda spelare, med en månadslön på 250 000 kronor. Han hade ett kontrakt över nästa säsong – men nu väljer Frölunda att inte utnyttja optionen på den förre landslagsbacken.

Trist?

”Jag har ju vetat om det rätt länge, så det är lugnt. Jag får se vad som händer framöver”, säger Fälth – som inte fanns med på träningen i dag.

Magsjuka är den officiella förklaringen.

Fälth har dock höjt sitt spel ordentligt under senaste tiden – och varit en av de bästa backarna i laget.

Skönt att bevisa att de har fel som inte behåller dig?

”Det förbättrade spelet ska/kan nog främst förknippas med mer istid och förtroende, samt spel i ”special teams”. Sånt har alltid fått mig att växa och ta mer ansvar, det går lite hand i hand! Sen ligger det väl alltid en del bränsle i att bevisa någon fel”, säger Elias och fortsätter:

”Dock så vet jag vad tränarna och lagkamraterna tycker om mitt spel och så – och det är egentligen det viktigaste för mig.”

Besviken på Frölunda? Nä, det verkar inte så från hedermannen,

”Jag har full respekt för ekonomi och så vidare. Alla bitar måste passa väl ihop nuförtiden och det tyder ju i sin tur på en välfungerande förening, inte bara spelmässigt utan även ekonomiskt.”

Ny klubb är inte klar officiellt, men det kan bli spel utomlands.