NYTT: CRABB TILL FRÖLUNDA!

Han har inte varit en succé i Växjö Lakers, med bara fyra mål och sex assists på 31 matcher. Ändå tycks general manager Christian Lechtaler och sportchef Fredrik Sjöström ha sett något i den förre NHL-forwarden.

Joey Crabb, 32 år, är klar för Frölunda. Den här säsongen.

179 matcher i NHL (för Atlanta Thrashers, Toronto Maple Leafs, Washington Capitals och Florida Panthers), nästan 500 i AHL. 187 centimeter, 86 kilo och 60 utvisningsminuter så här långt in på säsongen.

”Va? Vem är det? Back eller forward?”

Coach Roger Rönnberg låtsas ovetande.

”Du får kolla med Sjöström som sköter affärerna …”

Men du har sett honom antar jag?

”Jag har sett honom många gånger i Nordamerika också, så jag vet vilken spelare det är.  Jag kan inte kommentera nåt som Växjö säger. Jag måste gå på min egen sportchefs ord.”

Men som spelare är Crabb okej?

”Jag har gillat honom i flera år! Det som han står för.  Det är inget snack. Men jag gillar många spelare i de andra lagen.”

Frölunda bekräftade vid halvniotiden på kvällen värvningen.

12 kommentarer om “NYTT: CRABB TILL FRÖLUNDA!

 1. Crabb kan bli bra i FHC. Se bara på lasch som också kom från mästaren.

  Vad jag funderar på är hur nära det var att Hilding blev frölundait underhösten…

  1. Ska vi gissa på nr 80/Lash har 81.Kanske i samma lina?
   Hoppas det fungerar med en mänsklig Krabba/Crabb,då Lash inte gillar skaldjur.

   Robban

 2. Känns som det var ett ordentligt rea-pris på killen. Hoppas det klickar direkt, något måste han ha som någon i Frölunda inte har!

 3. Jösses, vilken win för Växjö! Crabb ut – Salminen in. Leino in sedan tidigare, snacka om förstärkning. Jag förstår mig verkligen inte på vår värvning av Crabb. In med en riktig center, annars kan vi lika gärna köra med det laget vi har.

 4. Det var oväntat men kanske ändå inte. Tycker han drar på sig på tok förmycket onödiga utvisnigar. Kolla bara hans stats. Men ger kanske lite tuffhet till FHC inför slutspelet.

  hoppas det ger plats för en ny spelare i växjö.

   1. Ja, såg det precis. Jag har ju ett jobb att sköta till skillnad från dig dom bara spelar hockey.

    Hoppas han leverade bättre än vad crabb gjorde i andralinan.

  1. Det är som jag alltid har tyckt. Sam Hallam klarar inte utav att bygga ett lag på sin egna tränaregenskaper, så då måste Växjö köpa spelare som gör jobbet som tränaren inte klarar av själv

   1. Tror vi behöver höja tempen inför slutspelet så OK, jag spelar med.

    Så du menar att det endast är huvudcoachen för A-laget som har det som uppgift. Du menar Roger Rönnberg och Frölunda som bygger lag som är sämst när det gäller?

Kommenteringen är stängd.