NHL-lag jagar Frölundaspelare

BengtssonRosseliFrölunda är bäst i Europa – men bäst i världen på att utveckla talang. Det kan kosta klubben spelare.

Att NHL-klubbarna letar spelare som inte är draftade är ingen nyhet. Det blir billigare så – och i Frölunda finns ett par lirare som dragit till sig uppmärksamheten.
Norrmannen Mats Rosseli Olsen briljerade i CHL-finalen – och under säsongen har både mästaren Chicago Blackhawks och bottengänget Edmonton Oilers tittat och hört sig för om den 24-årige landslagsspelaren.
”De har säkert varit här och tittat på Mats, ja. Vi har NHL-klubbar på varenda match”, bekräftar Frölundas nye sportchef Fredrik Sjöström.

Backen Lukas Bengtsson, 21 år, har inte heller draftats genom åren – och är även han ett hett byte. Redan under sensommaren var han på träningsläger med både New York Rangers och Chicago Blackhawks.
”Men jag har inte hört något mer eller pratat med dem”, säger Bengtsson till GP.
Han är precis tillbaka efter sin märkliga knäskada, där menisken lossnade.
Det ser riktigt bra ut i Frölundaborg under den toktuffa träningen, där spelarna verkligen kör allt som finns ur sina kroppar.
”Det känns förvånansvärt bra med rörligheten ändå. Det är lite smått stelt, men det blir bättre och bättre för varje ispass med skyddet som jag använder”, berättar Lukas.

Frölunda är också helt träningsledigt i helgen – den sista lediga helgen för säsongen. Lagbygget ser klart ut i och med värvningen av Joey Crabb.
”Vi är nöjda med vårt lag – men jag kan inte lova till 100 procent att det inte blir någon fler värvning”, säger Sjöström.
Finns det plats rent ekonomiskt?
”Det finns en budget som sportchef och general manager ska hålla”, svarar ordförande Mats Grauers kryptiskt.
Till nästa säsong är risken stor att spelare som Andreas Johnson och Jacob Larsson försvinner till NHL. Dessutom har både Henrik Tömmernes och Johan Sundström visat att de vill ha nya chanser i världens bästa liga.
”Vi vill förstås behålla våra spelare och vårt lag. Men det är spelare som kommer att få chansen i NHL, så är det bara. Vi toppar inte näringskedjan”, konstaterar Sjöström.
Frölundas ordförande Mats Grauers är trots hotet om förlorade spelare nöjd med utvecklingen.
”Med tanke på det vi gör, den framgång vi har, att vi är den förening som får flest spelare draftade … så är det inte alls konstigt att NHL-klubbarna tittar på våra spelare”, säger Grauers.

5 kommentarer om “NHL-lag jagar Frölundaspelare

  1. Crabb är en bra värvning anser jag. Har följt honom en hel del i Växjö och han är tung, bra längs sargerna, har ett hyfsat spelsinne och ett bra skott.

    Kommer helt klart att bli en tillgång. Låt honom bara få spela in sig i laget, anpassa sig till spelsystemet osv så blir allt bra.

  2. Vet du varför MRO har flyttats från Joel/Lasch till förmån för Anton? ”Linen” har tappat efter det iaf. Är det för att få fyra jämna kedjor inför slutspelet kanske …?

  3. Tror du själv att laget är spikat nu? Känns konstigt med värvningen av Crabb, tydligen inga spetsspelare kvar på marknaden.

Kommenteringen är stängd.