Göteborg HC rustar – med fem nya spelare!

På transferfönstrets sista dag hamnade fem nya spelare i Göteborg HC.… Kostnaden?
”Inte en spänn”, säger sportchef Håkan Svedberg.

Om två veckor startar alltså kvalet till Riksserien – och även om varken spelschema eller speldagar är klara före den 22 februari så rustar seriesegraren Göteborg HC.
Fem spelare lånas in:
Josefin Söderberg, 19-årig back med 22 matcher i Riksserien för Leksand under säsongen. Kommer från Hovås.
Emma Eriksson, 18-årig back från Luleå i Riksserien. 29 matcher under säsongen.
Wilma Germundsson Wäng, 16-årig back från Södertälje.
Emma Johansson, 17-årig center från Tyringe.
Amanda Andersson, 17-årig högerforward från IK Pantern.
”Tjejerna från Tyringe och Pantern har inte spelat damhockey alls under säsongen – utan bara J18 med killar”, berättar Håkan Svedberg.
Vad kostar det för er att plocka in de här spelarna?
”Inte en spänn! De betalar för att komma hit. Det är en chans att visa upp sig också”, säger sportchef Håkan Svedberg, som har fått jobb på FN i New York och flyttar till USA mitt under kvalet – och bara ser de två första matcherna i kvalserien.
Tanken är att de inlånade tjejerna kommer att gå in i tredjefemman och fjärdefemman för att stärka upp laget, för Göteborgs två första femmor är intakta och kvalitetsmässigt redan så pass bra att de håller för spel i Riksserien.

Det finns även mer positivt inför kvalet. Ett konsortium av bolag har lovat att bekosta Göteborg HC:s bussresor och eventuella hotellkostnader. Mannen bakom: Frölundas förre klubbdirektör Mats Ahdrian.
*Han tog kontakt med oss och sa att ’det här löser vi’ ”, berättar Håkan Svedberg.
Skandia, Prioritet Finans, Nordea och Morris Law tillhör sponsorerna – och i pengar kan det röra sig om runt 150 000 kronor för kvalkostnader.
Och skulle Göteborg HC klara av kvalet mot Färjestad, Björklöven, Haninge, Sundsvall och SDE väntar en helt ny utmaning.
”Vi har varken organisation eller ekonomi för Riksserien just nu. Det kommer att kosta två miljoner att spela i högsta serie”, säger Håkan Svedberg.