Örebro blåst på ledningsmål … 

   
 
Ta en titt på bilderna här ovanför. Ställningen mellan Frölunda och Örebro är 0-0 när pucken glider mot öppet mål bakom Lasse Johansson i Scandinavium.

Frölundas keeper slänger sig med plocken – och drar pucken över mållinjen. 

Men varken domare, spelare eller Situationsrummet i Stockholm ser något. Det gör dock C More Sport, som visar upp de här bilderna i sin sändning.

Men spelet blåstes i gång – och på 20 sekunder sköt Patrik Carlsson och finske megatalangen Kristian Vesalainen två mål för Frölunda.

Finländarens mål var det första i SHL – och med 16 år och åtta månader är han bland de yngsta i ligan som målskytt.

Oliver Kylington har dock rekordet – 16 år, fyra månader och nio dagar! 

9 kommentarer om “Örebro blåst på ledningsmål … 

 1. Det borde varit mål och situationsrummet borde självklart signalerat att de tittar på det.

  Pucken ligger på mållinjen och något kommer med kraft som möjliggör förflyttning in i mål. Säger sig självt att de bör granskas.

  1. Spelar ingen roll om domarna hade valt att kolla på det, då situationsrummet inte hade kunnat avgöra om pucken är helt inne. Ser du inte till hundraprocent om pucken är helt över linjen, så kan du heller inte döma mål. Situationsrummet får inte gissa sig till..

   Därmed är det inga konstigheter.

   1. Tycker det spelar stor roll. Dålig spelförståelse att inte kolla upp det. Men nu såhär några dagar efter kvittar det väl.

  2. Man kan se det som en form av kompensation för tidigare felaktigt bortdömda mål …

   eller som en form av kompensation för alla uteblivna powerplay-lägen (uteblivna utvisningar för motståndarna) för s.k. solklara regelbrott.

   I detta fallet har hela spelåret varit bedrövligt. Domarna tar solklara 2’or för Indianerna, vilket inte är något att säga om, men de ser (har sett) mellan fingrarna när lika solklara 2’or inte utdöms som t.ex. mot Linköping, Luleå och även igår. Linköping & Luleå är väl de lag som spelar mest s.k. grishockey och de FÅR LOV att göra det … SKANDAL!

  3. Kan man inte med säkerhet bedöma att pucken är helt över linjen…då kan man inte döma mål . Punkt.

 2. Situationsrummet såg situationen direkt, men kunde inte avgöra om pucken var över linjen eller inte. Man får inte gissa sig till och med bilderna går det inte att avgöra. Man kan skönja att det är vitt mellan plocken och pucken, men det är inte säkert. Därför kan man inte döma mål.

  Örebro blev inte bestulna!

   1. Bilderna som C-more visade var samma som situationsrummet hade plus ett X antal till med andra kameravinklar. Jag kan inte avgöra om pucken är inne eller inte, det är omöjligt. C-mores bilder visar ingen fakta, mer än att det är just omöjligt att se om pucken är inne..

    Har varit liknande situationer tidigare under säsongen med andra lag inblandade och det har varit samma sak då, omöjligt att avgöra och därmed kan man inte döma mål heller. Gissningar sysslar man med i ”Vem vet mest” eller gamla hederliga Jeopardy, men inte i hockey.

   2. Domarna hade väl inte en ringt till situationsrummet?? det sade i alla fall kommentatorerna på cmore och det är konstigt i så fall

Kommenteringen är stängd.