Joel skadad – tvingas vila obestämd tid

  
Ingen Joel Lundqvist i Frölunda mot Djurgården i morgon. 

Skadad – borta på obestämd tid.

”Joel är på renovering. Vi vet inte hur lång tid det tar. Det är som att lämna in bilen på verkstan … du vet inte hur lång tid det tar eller vad det kostar”, säger coach Roger Rönnberg

Det är tydligen ett par skador som stoppar Frölundas kapten. 

”Han har ett par skavanker som ska kollas upp. Över, under och mitten. Alltihop.”

Och i det här fallet, med sju omgångar till slutspel, stressar inte Frölunda.

”Joel är vår viktigaste spelare, han är vår kapten. Han måste få läka ihop. Han har varit med landslag, spelar CHL och SHL. Jag skulle aldrig kunna övertala honom till att vila, men nu har han skador så han tvingas till vila. Det är nog bra”, säger Rönnberg. 

På träningen saknas även Spencer Abbott (axel) och Artturi Lehkonen (sjuk) – men Mats Rosseli Olsen är tillbaka efter sin knäsårsinfektion. Dessutom spelar megatalangen Kristian Vesalainen  mot Djurgården – och nån av Erik Borg eller Simon Morberg.

10 kommentarer om “Joel skadad – tvingas vila obestämd tid

 1. Joel, gynge, rödin…det kostar att ligga i poängtoppen! Är bara en tidsfråga in lasch får vila några matcher…

 2. Det lär ju inte vara någon fara. Frölunda kommer köra på halvfart nu, och gör bara det som krävs för att vinna.
  Låt juniorer visa vad dom kan, ge dom lite erfarenhet och låt andra spelare vila.
  Joel kommer stå där i isen första kvartsfinalen, han skulle aldrig gå med på nått annat.

  Roger har en plan, och den blir allt mer tydlig om man tänker efter lite.

  1. Laget har gått på högst halvfart länge nu. Säkert rätt med hård träning nu men det kan inte vara rätt att lära laget att förlora med ett leende. Hur som helst, hoppas verkligen på framgångar i slutspelet. Jag skulle dock aldrig se någon med match i arenamuseet innan slutspelet. Det luktar Man City lång väg.

   1. Frölunda har vunnit de fem senaste matcherna om man räknar en CHL-final. Så varför ska dom förlora med ett leende?

   2. Jag tror självförtroendet man får från att vinna är det viktigaste inför ett slutspel. Hade hellre sett att Rogers plan (vilket jag tror att det är) var att gå för fullt och vinna allt till slutspelet för att fortsätta rida på den vågen. Det är aldrig bra dessutom att ”vila” sig i form. Det räcker att spelare är borta i en vecka så är de matchrostiga. Är man skadad dock så är man. Jag hoppas och tror att Joel är tillbaka efter 3-4 matcher max. Så han får några i kroppen inför ett slutspel

   3. Att träna hårt för att sen låta kroppen återhämta sig är ju inget ovanligt. Det ovanliga är att göra det i hockey. Det Roger testar tycker jag är en riktigt spännande taktik. Den taktik som världens främsta inom skidåkning, friidrott och simning använder sig av. Dom matchar sina kroppar för att prestera max när det gäller. Frölunda kommer inte lägga sig ner och ge upp dom sista matcherna, men dom kommer sänka tempot vid ledning och dom kommer öka tempot lite i taget vid underläge. Att göra det som krävs. Jag är helt säker på att taktiken håller, men vi får se vem som har rätt längre fram i vår.

 3. Nu kommer fler förluster!

  Slog mig precis. Hur ska Frölunda ersätta Joel i framtiden?
  Omöjligt, tyvärr.

 4. Hoppla Joel ;o
  Hoppas han läker ihop snart men förstår om han behöver vilan,
  ibland undrar jag om inte killarna tränar så hårt att de blir trötta och därför skadar sig, de borde vara vältränade efter 42 matcher och ”normal” träning däremellan…
  men vad vet jag, en enkel tös…..
  Krya på dig Joel! Ses vid Poseidon 🙂

Kommenteringen är stängd.