Sundström mot NHL: ”Vill bli tradad till lag som tror på mig”

sund

Johan Sundström kom hem från New York Islanders och Bridgeport Sound Tigers för att starta om, bygga upp självförtroende och karriär igen.

Och vad säger ni, det har gått rätt hyfsat va?

Den store centern har varit en av de absolut bästa spelarna i Frölunda – så pass bra att han till och med tagit plats i Pär Mårts Tre Kronor och internationellt håller på att spela sig till i VM-plats i Moskva i maj.

Det blir ett läckert mål rätt upp i krysset mot Djurgården, nummer 15 för säsongen, att lägga till 18 assists och plus 20 mål i plus/minus-statistiken – och det skapar stort intresse från klubbarna i världens bästa liga.

”Jag har i min framtid svårt att se mig i Islanders. Det känns lite sådär. Jag vill bli tradad till ett lag som tror på mig.”

Just nu äger New York Islanders rättigheterna för Sundström, som gärna ser att en annan klubb tar över dessa.

”Jag vet att intresset finns från flera klubbar. Men som sagt, Islanders styr allt i frågan. Vill de inte så blir det ingen affär. Många har sett min säsong och gillar det de ser!”

Du har en option att gå tillbaka till NHL redan efter den här säsongen. Om Islanders släpper dig – känner du att du har utvecklats så mycket i Frölunda att du har en bättre möjlighet att slå sig in i NHL?

”Svår fråga, men det är klart om ett lag tradar mig, ger mig en roll, ett skäligt avtal och det känns rätt … då vill jag tillbaka till NHL.”

Han fortsätter:

”Jag känner att Frölunda utvecklar mig i stora steg. Jag har kontrakt ett år till. Kanske hade det varit bra för mig också. En Mattias Janmark-variant”, funderar kloke Sundström.