Målrekord – efter åtta år!

När han spelade juniorhockey var Nicklas Lasu poängkung. På seniornivå har han tagit en helt annan roll – den som utvisningsdödare. Eller den som tacklare, slitvarg, skridskoåkare, energikickare … och den här säsongen även den som assisterande kapten.

Efter åtta år i A-laget blir det nytt målrekord för 26-åringen – för mot Malmö skjuter Lasu in sin åttonde puck för säsongen, på pass från kedjekompisarna Sebastian Stålberg och Mats Rosseli Olsen.

”Sebastian Stålberg är en intressant människa, tycker jag. Han kom in i början och sa ’jag ska göra mål, jag ska göra mål’ … och det har smittat av sig. Du kan säga att du ska göra fler mål, men Stålberg har den instinkten i sig. När han är på planen ska han göra mål – och det har en stor del i varför han har gjort tio baljor. Och jag känner av att han har höjt mitt spel. Sedan är även Rosseli Olsen en fantastisk spelare – och vi kompletterar varandra bra. Det har gjort det möjligt att jag kunnat göra åtta baljor.”

Och hur många fjärdekedjor gör 22 mål?

”Det är också intressant. Du står och säger att vi är en fjärdekedja och jag förstår det, vi är ofta uppsatta som det. Men det är en bild som vi har jobbat bort mentalt. Jag ser inte oss som en fjärdekedja, Stålberg gör inte det heller. För i en fjärdekedja hade du inte en kille som gör tio baljor. Vi har fyra femmor i Frölunda – och alla kan göra mål. Det är styrkan i vårt lag”, analyserar Lasu.

Att han fick ett A på bröstet har också fått honom att växa som spelare.

”Det betyder en hel del, absolut. Det har gett mig en trygghet, att Roger Rönnberg och tränarstaben tror på mig. Sedan har jag varit här länge och jag har suttit bredvid Joel Lundqvist i alla år. Det är klart att jag kan mycket – för jag har sett mycket. Däremot har jag och Joel helt olika ledarkunskaper ändå. ”

Och nu har Lasu fem matcher på sig att nå upp till tvåsiffrigt.

Hinner han det?

Kommentarer om “Målrekord – efter åtta år!

 1. Att ha Fyra keen or som kan producera som en första lina är a och o för att ta SM-guld. Växjö malde ner samtliga förra året med fyra kedjor som kan trycka tillbaka SAIK. I år verkar inte Växjö ha jämnheten även om de har en hög högsta nivå så sjunker de igenom för ofta.

  Frölunda var sagolika inledningsvis, lite som en ungkalv på grönbete. Frågan jag ställer mig är om Frölunda gått ner sig eller om övriga lag börjar jobba upp det i nivå. Only time Will tell…att skylla på skador duger inte. Alla lag har skador.

  Just nu håller jag Luleå som finalkandidat mot SAIK. Luleås resa påminner lite om Växjös förra året. De har växlat upp efter jul vilket är enligt mig en tydligt tendens på jämnhet och styrka.

  Tror SAIK går till final. Linköping och Luleå som utmanare. Frölunda har potentialen men känner att de saknar kraften. Växjö saknar jämnheten men skulle de lyckas med konststycket och ta sig till kvartsfinal så är de en outsider som kan slå vilket lag som helst. Men att de skulle slå 3 topplag i bäst av 7 tror jag inte på.

  Just nu känner jag SAIK-Luleå i final och SAIK vinner 4-2. För övrigt får vi gratulera SAIK till 4 raka seriesegerna. De är i en klass för sig just nu med tanke på spelarna de tappat.

  Har någon verkligen 4 kedjor som kan slå SAIK i bäst av 7? Dags för Frölunda att sluta snacka och visa tänderna i Slutspelet!

Kommenteringen är stängd.