OLIMB: ”Jag väntar in Frölunda …”

Mathis Olimb lämnade KHL och Jokerit för Kloten i schweiziska NLA. Spelet har varit hyfsat – men ”pucken har inte gått in”, berättar norrmannen.

Då är inte tålamodet långt, även om du är landslagsman. 

Så ett byte av klubb väntar troligen – och många fans hoppas förstås på en en återkomst i Frölunda till hösten. 

Tidningen Corren såg också att Olimb kan vara intressant för Linköping.

”Det är många som är intresserade i Sverige, men jag kommer inte att bestämma mig förrän om två-tre veckor”, säger Olimb till GP.

Är Frölunda intresserat?

”Inte jätteintresserat, verkar det som. Frölunda är typ som en moderklubb – så jag får ge dem lite tid”, säger Mathis.

Men det blir SHL?

”Det är 50/50 …”

Om Olimb vill hem till er – är han välkommen till rätt pris?

”Det är en hypotes. Vad vill han?Plats? Istid? Lön? Övrigt? Har du detta? Då får du svar”, säger Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler.

Center, 15 minuters speltid per match, 300 000 i månaden och ett treårskontrakt kanske?

”Det vore rea. För 300 000 får du nog ta mer istid och minst ett A på tröjan”, säger Lechtaler.

Tja, det klarar väl Mathis Olimb? Han har haft A på tröjan förr i Frölunda … 

30 kommentarer om “OLIMB: ”Jag väntar in Frölunda …”

 1. Jaha, vi verkar släppa Olimb till Färjestad…Utan Lasch, Johnson och Sundström lirar vi med ett juniorlag nästa säsong!

 2. Klart han ska hem, killen öser in poäng och kan hota i PP hyfsat gött. Folk verkar inte förstå att man får väga uppsidorna mot de negativa, det är klart att han håller för mycket i puck men han hittar ju passar som ingen annan. Sätt han med en sniper så har vi 20+mål och assist.

  Inte för att jämföra med världens bästa karlsson men han har ju brister i defensiven men väger upp mot en oerhörd offensiv, samma med Olimb.

  Lasch likaså, Abbott är väl ingen jättepjäs han heller men öser in poäng, kan fortsätta hur långt som helst. Så länge + är större så är det en solklar värvning, om nu RR samtycker (?)

  Gutten är ju dessutom en frölundait, det är värt mkt det med!

 3. Hyr frölunda in Olimb för 300k så kommer jag Garva. Bättre att säkra sundström och Lasch.

   1. Kanske. Men jag hoppas de stannar I frölunda eller åtminstone I shl. Lämnar dem Kanske olimb är det bästa alternativet. Vad vet jag.

 4. Finns det plats i budgeten så självklart så skall han hem. Han kan ta Figrens plats och lön rakt av.

 5. Självklart ska Olimb hem igen, om han vill det. Puckkär? Ja visst, men det får man vara om man gör 40 p. Kan Lasch lära sig backchecka så kan Olimb lära sig att man gör fler mål om pucken är vid målet istället för i hörnet.

 6. Gott att folk är negativa till Olimb, ett jäkla geni med pucken.. Hur kan man säga nej till honom? Ta hem han direkt.

   1. Precis Johan. Lättare att lära en kille att bli rakare mot kassen än att lära en spelare få en sådan speluppfattning som Olimb besitter.
    Ja han har fallit bort i slutspelen men de har väl hela Frölunda gjort? En spelare är inget lag, en spelare vinner inga SM-guld. Olimb vore en kanon värvning, låt Roger få fortsätta jobba med killen, aderar han små saker kommer han bli guld värd för Frölunda.

   2. Han försökte i två år utan att lyckas. Varför skulle han lyckas nu? Väldigt svårt att helt ändra en så utpräglad spelstil som Olimb har. Hela hans spelidentitet ligger i hörnsnurr.

  1. Han gör många poäng under serielunken. Men när det hettar till i slutspelet försvinner han, varje år. Högst tveksam till Olimb som ju inte heller gillar (kan?) det raka spelet Frölunda vill spela. Fast man kan ju bara inte se honom i en annan SHL-klubb så det är väl bara att ta hit honom. Eller till KHL-laget i Malmö.

   1. Jag förstår vad du menar Svensson, men.
    Ja han öste in poäng i grundserien för att sedan försvinna, men som jag skrev, de gjorde väl hela Frölunda? Det var väl ingen annan femma som klev fram som en maskin förra säsongen när det hackade för Olimbs? Plus att Johnsons knä gick sönder och Figrens fot, båda dom killarna Olimb spelade med under stora delar av grundserien.

    Jag kommer alltid se Olimb som en fruktansvärt bra hockeyspelare. Dom handlederna kan man inte träna sig till, men att bli rakare mot kasse , det kan alla spelare lära sig.

    Men för det måste inte alla dela den åsikten 🙂

  2. Jag hoppas verkligen att du har rätt i att det går att lära Olimb spela som Frölunda spelare i dagsläget. För vem vill se honom i klybben? Eller annat SHL-lag. SomLuleå eller Löfberg Lilla…

 7. Han har väl lämnat Frölunda två gånger redan?

  Dom pengarna kan nog göra mer nytta på annat håll. Lägg en del på dom att behålla Sundström tex.

 8. Instämmer med dom flesta. Olimb passar inte in i spelsystemet längre. Snabbt och rakt spel är det som gäller, och inget av det stämmer in på Olimb. En duktig spelare ibland, men absolut inte värd pengarna.

 9. Vad tvekar du på, Lechtaler?

  Just nu har vi 3 spelare på kontrakt för nästa säsong som kan spela i de tre första kedjorna (Lundqvist, Sundström, Lehkonen) och där Sundström och Lehkonen skulle kunna sticka till Nordamerika till nästa säsong. Sedan försvinner Johnson och förmodligen även Lasch. Tackar vi nej till Olimb så hoppas jag att du har något riktigt vasst på gång, Leche.

 10. Satsa pengarna på att ta hem Jocke Andersson från Detroit i stället ung utvecklings bar kolla på #28 i år grymt bra tror JA skulle göra

 11. Asså är inte säker om man vill ha tillbaka Olimb han är så puckkär och är inte den snabbaste! (Men) han gör otroligt mycket Poäng och han snurrar runt lite för mycket nu när frölunda försöker spela rakare och mer skott)

  Men han kanske kan bli bra på det raka spelet också! ❤️ Tror jag vill ha hem han

  Affe 10år

 12. M Olimb är en favorit som människa och besitter fantastiska färdigheter.

  Frågan är om han är rätt för Frölunda och spelsystemet.
  På den frågan säger jag klart Nej.

  Olimb är fantastisk i grundserien.
  Och osynlig i dem tuffa matcherna som kommer senare.
  Dessutom är han för lätt för motståndaren att få ur balans, (mentalt).

  Vill ha en annan typ av toppspelare för 300,000 kr i månaden.

 13. Jag vet inte vad jag känner gällande Olimb faktiskt. Han kan vara riktigt bra, men också väldigt sölig med pucken.
  Och om han nu inte får/vill fortsätta i Kloten så är frågan om han gör nytta i Frölunda? Schweiziska ligan är ju inte dålig .
  Vi har ett bra lag just nu, vi har ett gäng unga som är på väg upp i A-laget och kanske en och annan transatlantiskt ”fostrad” frölundait som kanske vill hem till nästa säsong.
  Hur många vi kommer att tappa till nästa säsong vill jag inte ens tänka på, men det är säkert 4 spelare, minst!

  Så när jag tänker efter, så tror jag inte Olimb är något för Frölunda i slutändan. Men, skulle inte heller ha något emot om han trots allt skulle hamna i vårt kära lag.

 14. Grymm spelare allt som oftast, men det har samtidigt gått helt OK utan både Olimb och Janmark. Så att lägga 300′ på honom känns tveksamt faktiskt.

  Kommer ihåg all tid som spenderades ute i hörn och ett evigt snurrande som oftast rann ut i sanden… Men när spelet sitter så det magiskt.
  Väldigt kluven…

 15. Då får jag vara djävulens advokat ist. Ta inte hem Olimb. Det är för långsamt spel med Olimb på isen och dit vill jag inte igen.

  1. ta hem OLIMB NU han hör hemma i frölunda å vi behöver han missa inte honom ge ha nytt kontrakt snälla

  2. Spelar ingen roll hur mycket han älskar sitt Frölunda..
   Nej, ta inte hem honom. Vill inte se en spelare som drar ner på tempot i byte efter byte och som är så ruggigt puckkär. Gör mycket poäng, men det överväger inte det andra.

Kommenteringen är stängd.