Nilsson: ”Jag träffar inte hårt …”

När Disciplinnämnden sammanträtt klart kommer antagligen Frölundas back Tom Nilsson att stängas av för crosscheckingen på Luleås Jacob Micflikier i går.

”Då blir det så. Jag kan inget göra – mer än att säga att det inte var meningen. Jag skulle boxa ut, träffar lite högt … men träffen är absolut inte hård. Han kliver upp direkt när pucken kommer, blir inte skadad”, konstaterar Nilsson.

Dessutom har Frölundas back aldrig varit inblandad i en liknande situation förut.

En matchs avstängning?

4 kommentarer om “Nilsson: ”Jag träffar inte hårt …”

 1. Klart att klubban träffar högt och nuddar Luleå spelarens haka… men undra hur Osten hade reagerat på detta, 3 matcher. Han gick ju i taket för att Forsberg blev avstängd efter överfallet på Fernholm och tyckte 2 min hade räckt…

 2. Jag träffar inte hårt..
  Nej, men du ska inte ha klubban uppe i ansiktet på motståndarna, den ska vara på isen.

  Ett riktigt klumpigt agerande..

 3. 1 match avstängning som omvandlas till böter … max!!

  Johan, kan du svara på en fråga: varför tacklar aldrig spelarna i Frölunda …? Igår fanns massvis med tillfällen att fullfölja justa tacklingar men ALLA avstod … varför?

  Snart är det dags för slutspel och man ser att typiska grislag som Luleå, Linköping & Färjestad i det närmaste hanterar Frölunda som ett yngre pojklag … att de dessutom FÅR spela grisigt är en annan sak som borde diskuteras på något centralt sätt.

  Typ den s.k. ”cross-checkingen” som Tom gjorde igår gör ju de flesta spelarna i de tre nämnda lagen i varje byten mer eller mindre. ”Riks-grisen” J. Granström borde vara anmäld efter varje match, avdelning: rättvis syn på ”regler och övergrepp”.

  Hösten stora dominans är borta, mycket pga av att de andra lagen spelar grisigare nu …

  1. Håller med, det är trist att det är ok med fasthållningar, slashing och efterslängar i betydligt större utsträckning i slutspel än i seriespel. Som tur är har ju dock spelande lag vunnit de senaste åren och inte grisgäng som fbk, Luleå eller hv.
   Trist att DN inte vill stävja bland filmningar. Idag belönade de ju t.o.m. lulespelarens filmning genom att ge Tom 3 matcher. Snart kommer alla lag att filma som järnkrok.

Kommenteringen är stängd.