NILSSONS DOM: Tre matchers avstängning

Här kommer domen för Tom Nilssons crosscheckning på Luleås Jakob Mikflikier i går kväll:

Tre matcher – varav en omvandlas till böter på 12 500 kronor.

Så här skriver Disciplinnämnden i domen:

”Genom filmsekvensen är det klarlagt att Tom Nilsson utdelat en crosscheckning mot huvudet på sätt som framgår av anmälan och alltså härigenom gjort sig skyldig till en tackling mot huvudet. Nämnden anser att förseelsen är respektlös och vårdslös och att den därför motiverar en avstängning trots att skada inte uppstod. När det gäller avstängningens längd bör den omfatta en tid som tillsammans med den automatiska avstängningen motsvarar tre matcher. En av dessa matcher omvandlas till böter enligt det system för kombinationsstraff som tillämpas i bland annat SHL.”

6 kommentarer om “NILSSONS DOM: Tre matchers avstängning

 1. Kan väl vara ett OK straff, men det finns en spelare i FBK, en norrman, (Töllefsen), som får spela svin/gris (välj själv …) under alla byten. Han har precis kommit tillbaka från en avstängning, men fortsätter att spela gris och han gör det efter signal … skall domarna aldrig bestraffa detta sat-tyg.

  I detta perspektivet blir ju Toms avstängning patetisk.

 2. Javisst är klubban för hög…men lite komiskt är det , Luleå är ju den klubben i SHL som har satt i system att crosshecka och slasha sina motståndare !!

  1. Hur många crosschecking mot ansiktet har Luleå fått avstängningar för? Lägg ned! Säkert inte planerat men det blev som det blev. I det här fallet en Frölundait, nästa gång från ngn annan förening. Ta straffet och försök inte snacka bort det.

   1. Straffet kan man ta, men med spelare som Jonathan G, Anton H och Johan F m.fl. så bör kanske Lule-spelare/fans ligga lågt och inte kaxa för mycket …

  2. Om man kolla så är reaktionen på Luleåspelaren ca 2-3 sekunder sen. För man ser att han dramatiskt slänger de bakåt. Så filma kan dom också!

Kommenteringen är stängd.