LASCH: ”Jag litar på Disciplinnämnden”

Poängkungen Ryan Lasch är sist ur Frölundas omklädningsrum, har fått behandling. Men har går själv, står upp – och pratar med GP:

”Jag behöver inte säga så mycket. Situationen talar för sig själv. Det är en blindsidetackling – mot käken på sidan av huvudet. Videon visar det.”

Men Marcus Sörensen, som redan fått 2+10 i matchen för checking to the head klarade sig från utvisning – och spelade därefter fram till segermålet i det numerära överläge som Djurgården sedan fick.

”Ibland missar domarna, det är ingen big deal. Det händer. Det är därför Disciplinnämnden finns. De kan titta tillbaka på matcherna, de kan fixa det – och det har de gjort hela säsongen. Jag har full tilltro att de fixar det rätta beslutet”, säger Lasch diplomatiskt.

Men han tillägger:

”Om du är är hockeysupporter och ser situationen så tänker du nog: Hur i helsike hände det där? Hur kunde vi få spel i numerärt underläge? Det hände. Vi får gå vidare till nästa match. ”

Är du okej?

”Du vet att jag inte kan prata om det. Får inte det. Vi får se hur det känns i morgon.”

5 kommentarer om “LASCH: ”Jag litar på Disciplinnämnden”

  1. Är det verkligen så ni på GP vill bedriva journalistik? Roger och Ryan kan möjligen antas vara något partiska i sin syn på matchsituationer och. min bestämda uppfattning är att Rogers position som tränare medför att han för sitt eget lags bästa borde låta fokus hamna på spelet på isen och inte varje gång hans lag spelar på hovet till måste vräka ur sig dumheter. Som jag ser Sörensens tackling är den mot kropp och det är därmed helt logiskt att frölunda får utvisning på den spelare som startar gurglet och därutöver roughing på två spelare som kvittas. Exakt som den situationen tidigare i matchen då Henrik Eriksson i Dif fick 2min för att ha startat ett gurgel. Besviken på Roger och besviken på gbg.
    -pressen går jag nu till sängs…

  2. Det är en utvisning, inget snack om det. Sörensen (Fiskaren) behöver inte ens tackla överhuvudtaget där, men han tar chansen när den dyker upp.

    Han borde bli avstängd för den tacklingen, märkligt annars. Om inte så kommer tacklingen på Tömmernes att rendera i en avstängning hur som helst.

    Han ska inte spela på några matcher i alla fall!

Kommenteringen är stängd.