Sörensen anmäld till Disciplinnämnden

Tidigt på lördagsmorgonen kom beskedet: Djurgårdens Marcus Sörensen anmäls av situationsrummet till Disciplinnämnden för tacklingen på Frölundas poängkung Ryan Lasch.

Han anmäls för checking to the head, alternativt charging.

”Jag behöver inte säga så mycket. Situationen talar för sig själv. Det är en blindsidetackling – mot käken på sidan av huvudet. Videon visar det”, sa Lasch till GP sent på fredagen.

Dessutom ska en video publiceras på måndag. 

Det sista känns aningen märkligt, när det är ny match redan i morgon.

Jobbar inte DN på helgerna? 

13 kommentarer om “Sörensen anmäld till Disciplinnämnden

 1. Många bra inlägg i denna blogg!
  Det är bara att konstatera att DPN är totalt inkompetent, både Brynäs å Frölunda har drabbats till Djurgården’s fördel.
  Hur fan kan man efter videogranskning säga att Sörensen tackling mot Lasch huvudsakligen träffar godkända kroppsdelar och att sen inte heller väga in att han tidigare i samma match ännu tydligare gjort samma sak på Tömmernäs!
  Lägg ner DPN eller tvångskvotera bort Stockholmsmajoriteten i denna farskommite!
  Frölunda vinner nog ändå!

 2. corr. Det skall vara avstängning o inte avstägning
  och både Ryan Lasch o Donald Trump håller med mig om att hut skall gå hem!

 3. Hoppas att Oliver Lauridsen tacklar sönder o samman Marcus Sörensen imorgon även om han skulle få 7 matchers avstägning för det.
  Hut går hem!

 4. Oavsett vadman tycker om tacklingen är Elias Fälts agerande felaktigt. Hade domarna bedömt det som utvisning hade han ju sumpat ett powerplay, nu är det han som skapar boxplayet. Inte domarna. Att Lasse fipplar in skottet som han normalt sett fixar i sömnen är ju otur…….. Det spelar inte så stor roll om Frölunda vinner matchserienmed 4-0 eller 4-1, vi kommer ändå stå på Götaplatsen!

 5. Nu har det alltså kommit till Sverige. Det som förekommit i NHL sedan lång tid tillbaka. I alla stora publiksporter ”over there” är det sanslöst mycket pengar inblandade och då helgar ändamålet medlen. Alla vet att många lag har ökända torpeder vilkas primära uppgift är att sätta motståndarnas främsta spelare ur spel. Hockeybranschen: Ta tag i detta nu!

 6. Att han blir anmäld till disciplinnämnden visar bara på vilken otroligt inkompetent domarkår vi har i Sverige. Frölunda får spela boxplay istället för powerplay vilket är direkt avgörande i en sån här tät och jämn match. Man kan alltid hävda att matchen skulle avgjorts tidigare men nu gjorde den inte det och därför avgör domarna detta. Jag utgår från att dessa domare inte dömer mer i denna serien, dom har ju visat att dom inte klarar av tempot och bedömningarna.

 7. För mig är det obegripligt att Sörensen får fortsätta spela efter tacklingen på Tömmernes. Sen att samma spelare ger Lasch samma behandling är väl bara en del av Djurgårdens plan. Det är ju ingen tillfällighet att två av Frölundas största stjärnor blir drabbade. Ledsamt.

 8. Spontant tycker jag att den första tacklingen är den som borde rendera avstängning. Men vad jag förstår är det tacklingen på lasch som är anmäld?

   1. Konstigt om man inte granskar båda situationerna då båda tacklingarna är mot huvudet. Konstigt om man bara anmäler den med minst uppsåt…

Kommenteringen är stängd.