NYTT: Olofsson klar – ersätter Johnson

160225 Modos Victor Olofsson under ishockeymatchen i SHL mellan Modo och SkellefteŒ den 25 Februari 2016 i …rnskšldsvik Foto: Robbin Norgren / BILDBYRN / Cop 192

Frölunda värvar mitt i slutspelet – från kvalande Modo. Stjärnan Victor Olofsson, 20, är klar för två år.

Efter årets säsong drar Andreas Johnson till NHL och Toronto Maple Leafs. Ett avbräck, förstås – men Frölunda har redan hittat ersättaren.
Han heter Victor Olofsson, 20 år gammal. En vänsterfattad forward med ruskigt vass skridskoåkning och ett snärtigt skott.
Trots att han spelat i ett bottengäng har han producerat bra i SHL, med 14 mål och 15 assists. Nu vill ha ta nästa steg, för att kunna ta sig till NHL.
Han är draftad av Buffalo Sabres – och har sett vilken utveckling spelare som John Klingberg, Alexander Wennberg och Mattias Janmark fått i just Frölunda.
Initierade källor inifrån Frölunda bekräftar att Olofsson skrivit på ett tvåårskontrakt – och att namnteckningen kom på plats redan före det kvalspel som Modo just nu spelar mot Leksand. Ångermanlänningarna leder med 2–0 i matcher i bäst av sju – och Olofsson har varit riktigt bra.
Tre mål och en assist på två matcher …
Victor Olofsson ansluter till Frölunda efter slutspelet, när laget återsamlas igen i början av juni för sommarträningen.

 

Fakta/Victor Olofsson
Ålder: 20.
Position: Forward.
Längd/vikt: 180 cm/78 kg.
Klubbfattning: Vänster.
Moderklubb: Modo.
SHL-matcher/-poäng: 99/47 (24+23).
Draftad av: Buffalo Sabres.
Aktuell: Klar för Frölunda HC i två säsonger. Ska ersätta Andreas Johnson.

5 kommentarer om “NYTT: Olofsson klar – ersätter Johnson

  1. Ken olimb klar för LHC enligt en artikel. Kan LHC lägga beslag på båda eller är FHC intresserade?

  2. Ersättare till Johnson? Nja, inte riktigt. Då har han en relativt tung börda att bära på sina axlar i så fall. Ett nyförvärv, inget annat.

    1. Jag kan garantera att om han får speltid så kommer han vara minst lika bra som Janmark.

Kommenteringen är stängd.