Frölunda vinner på speed!

Det blir alltså Luleå för Frölunda i semin – och jag älskar det.

Det här är nya tidens klassiker, en serie som kommer att bli elak och sevärd.

”Det blir roligt! Jag var ju förberedd”, säger Roger Rönnberg, som redan i torsdags efter avancemanget mot Djurgården förutspådde att det skulle bli just hans gamla lag Luleå i semin.

Under säsongen har Frölunda vunnit tre matcher i SHL mot Luleå – och förlorat en. Tror också att gigantiske Oliver Lauridsen längtar efter nya möten med jätten Illari Melart.

Där small det rejält i vintras – och den rivaliteten är knappast glömd och begraven.

Och vad har Osten Bergström för planer på gång? 

”Han smider säkert redan nya planer”, skämtade Rönnberg i torsdags. 

Men visst, om Frölunda ska vinna så är det på fart. Jag tror inte att det funkar att spela tufft mot Luleå, för då försvinner 031-lagets små tekniker.

Ska vi säga 4-1 i matcher för Frölunda – en seger på speed? 

”Jag tror att Frölunda är jobbigt att möta för alla lag. Även LHF”, säger Rönnberg.

31 kommentarer om “Frölunda vinner på speed!

 1. Två flygresor till Luleå, och så 2 bussresor till Växjö, sen firar vi på Götaplatsen!!!

  1. Ja där ser man, vänsterpartister kan också sparka på dem som redan ligger. Men det är ju klart, Lasch ligger ju ner eftersom han är en välbetald skådis och det är ju inte ett enligt V skyddsvärt klientel.

   1. Ääh JT, var är humorn? Spann ju bara vidare på Ohlys inlägg som faktiskt var ganska roligt…

   2. Diving avstängd i efterhand: 4 november: Jacob Lagacé, Luleå…. det här är humor 😉

   3. Mjaaa JT, det var ju Ohlys tweet som var det roliga med hela grejen enligt mig. Men ok jag är inte den som är den, om du finner Legace böter (inte avstängning väl?) vara roande i sammanhanget så får jag så klart respektera det. Nåväl snart är det dags. Kul!

   4. Tyckte bara kontra ang ”Lasch är en välbetald skådis ” han har inte fällts för diving, så…

 2. Detta blir skoj… bra matcher med fart och fläkt. Väntar med spänning om Luleå drabbas av nåt Osten inte gillar , typ förra årets överklagan till riksidrottsförbundet…bara han kan komma på nåt så dumt… hoppas domarna stävjar hakningar och vedhuggararmbågshockey . Farten kommer avgöra…

  1. Ja det blir skoj, härligt med slutspel.

   Kan tänkas att Osten går i taket om Luleå t.ex. drabbas av en s.k. göteborgare, dvs lite fiffel med tidtagningen ; )

   Frölunda kommer att utsättas för något de inte gillar, dvs fysiskt spel. Väntar med spänning på när gnället om hockeymördare kickar igång. Det brukar sammanfalla med när det böjar gå Frölunda emot.

  1. Så Frölunda behöver domaren för att vinna? Inget tecken ifall det är sant 😉

  2. Så du menar att det endast är ev domartabbar som ligger i vägen för en final för Frölunda? Om Frölunda förlorar en match eller t o m åker ur så är det domarnas fel?

   Jösses….

   1. Nej då… om du fattar nåt så är det ju det jag inte vill…alltså domartabbar.

    …pust…

   2. Jo jag fattar att du INTE vill ha domartabbar JT men läs ditt eget inlägg och fundera på vad det är du förmedlar innan du säger att andra inte fattar…

  3. Instämmer. Om domarna konsekvent tar alla slashingar, crosscheckingar och hakningar så vinner Frölunda. Men så kommer det inte att bli, osten kommer att skrika sig blå för varje utvisning och anmäla domarna till Europadomstolen.
   Förhoppningsvis kommer vi inte att göra bort oss denna gång och spela fysiskt, som förra året.

   1. Hmm höjden av ironi m h t att det värsta gnället kommer från Frölunda varje gång det blir tätt och tufft

   2. Fredrik.För det första: vad jag menar med att om domarna är med i matchen är just att stävja slashing, hakningar och crosscheckningar.
    För det andra: tätt och tufft kommer det och bli väntar mig inget annat heller…men räcker det för Luleå ??

   3. Ok JT vi tar omtag, jag gör ett nytt försök. Jag förstår att du menar att du INTE vill ha domartabbar och att du hoppas att domarna stävjar både det ena och det andra. Men återigen, läs ditt egna inlägg som startade tråden och fundera på vad det är du förmedlar. Det du säger är att Frölunda vinner fyra raka om domarna ”är med”. M a o om Frölunda tappar en match så beror det på att domarna inte är med, dvs en torsk för Frölunda är domarnas fel. Om du menade ngt annat så får du gärna förklara (och nej, i denna del duger det inte att haspla ur sig ngt om osten).

    Jag har aldrig påstått att tufft och tätt kommer att räcka för Luleå. Det jag har sagt är att det är ett scenario som Frölunda med fans inte gillar och som leder till gnäll. Jag synes ha rätt för innan matchserien ens har börjat så har det blivit gnäll om hakningar, Cross checkings , osten och gud vet vad, fokus har redan lagts på domarnas insats och hör och häpna, ostens betydelse för det hela. Detta innan pucken ens har släppts.

    Nej, jag påstår inte att tufft och tätt kommer räcka för Luleå. Det kommer däremot med all säkerhet räcka för att göra tillvaron otrevlig för Frölunda och kanske kommer det räcka till en final. Jag är långt mer ödmjuk än vissa här. Jag tror inte att mitt lags väl och ve beror på ett gäng domare eller huruvida det andra laget kommer vara dumma och elaka och överklaga till Europadomstolen osv. Jag tror att mitt lags möjligheter ligger i att spela sitt spel och utnyttja motståndarnas svagheter (för svagheter finns) Det hoppas jag att Luleå förmår göra.

 3. Fart, teknik och taktisk kyla bör ta VF till final och sätta
  Aftonbladets s.k. expert, Mats Wennerholm på plats!

 4. Det blir en härlig semifinal och visst har Frölunda verktygen för att slå Luleå men jag tror (och hoppas) att Luleå tar sig vidare. Både Frölunda och Skellefteå är lag som gillar att åka omkring och fylla år, det blir ett fasligt gnäll om ett motståndarlag kör lite mer fysiskt och ”grisigt”. Det ska vi utnyttja. Jag gillar Frölunda men älskar Luleå. Nu kör vi!

  1. Oj oj…gnälla kan ju inte Luleå då eller ?? Ostens sätt genomsyrar hela föreningen…. Heja Frölunda !!

   1. Inga gnäller som Frölunda och Skellefteå när de inte tillåts spela som de vill, göra små piruetter och som sagt åka och ha det småmysigt på isen . Ingen ska väl komma och spela fysiskt och förstöra för de spelar ju en sån himla rolig och fin ishockey.

    Vad är det Osten har gjort nu som du stör dig på JT?

 5. Puh! Alla dessa flygresor om det nu också skall bli Skellefteå i final med!

Kommenteringen är stängd.