NYTT: Olimb kommer tillbaka!


Mathis Olimb är snart tillbaka i SHL. Det blir dock inte Frölunda, som tycks ha en annan backup om, eller när, Ryan Lasch tar ett anbud från en bättre betald liga.

Den norske poängmakaren Olimb har enligt uppgift två klubbar kvar på listan – och väljer mellan SHL-klubbarna Färjestad och Linköping.

Linköping har också haft tanken att värva lillebror Ken André Olimb från tyska Düsseldorfer EG, så det kan vara en faktor att väga in i valet för storebror Mathis när kontraktet ska signeras.

Olimb har haft en tuff säsong. Inledde i KHL för Jokerit, men lämnade klubben för schweiziska NLA-laget Kloten.

Inte i någon av klubbarna trillade poäng in som norrmannen är van – och nu vänder han alltså hemåt.

Vilken klubb det blir återstår att se, men jag antar att Olimb vill till en stad där laget kan vara med och utmana hela vägen till guldet.

 

8 kommentarer om “NYTT: Olimb kommer tillbaka!

 1. Om han vill till ett lag som kan utmana om guldet så är det ju inte FBK/LHC han skall till..
  Skellefteå, Frölunda och Luleå/Växjö lär vara de som gör upp om guldet även nästa säsong.

 2. Är jag den ende Frölunda supporten som vill ha hem Olimb?? Glömt vilka grymma passningar,framspelningar han gjorde? Ta hem Olimb vet ja!

  1. Han är jättebra i grundserien men kolla på hans stats för slutspel, produktionen minskar och han ligger – i+/- statistiken. Tror det är helt rätt beslut att inte betala honom dom 250-300k han kommer vilja ha i månaden. Grundserie spel i SHL 0,71 poäng/match och en total +/- på +40 på 243 matcher. Playoffs poängsnitt 0,44 och -14 på 39 matcher. Gillar att se Olimb in action med dom geniala sakerna han hittar på där ute på isen men tvivlar på hans förmåga att leverera i slutspel där en dyr spetsspelare måste leverera.

  2. Vi ska spela med ett juniorlag nästa säsong, typ Jens Lööke som inte ens platsar i Brynäs.

 3. Ingen Olimb i Frölunda han åker bara runt i åttor sedan händer det inget ting!!!!!!!

 4. Håller med Stefan!
  Vi vill spela med hög fart, mycket intensitet och snabbt pucktempo. Olimb är inte en spelare som passar in då.. Han vill spela långsammare, gärna ta ett varv eller två i egen zon eller mittzon innan han tar sig framåt. Dessutom alldeles för puckkär, vilket drar ner på tempot enormt.

  Nej, bra att han inte kommer till oss.

Kommenteringen är stängd.