Kahnbergs kamp fortsätter: ”Det går väldigt långsamt”

Magnus K

Samtidigt som Frölunda förbereder sig för semifinal går Magnus Kahnberg fortfarande sitt livs viktigaste match. Den mot den egna skallen.

Han mår, trist nog, fortfarande inte bra efter tacklingen som avslutade karriären.

”Det går framåt i alla fall, men väldigt långsamt. Jag måste fortfarande vila varje dag och planera dagarna”, berättar Magnus.

Han får problem i stökiga miljöer, men har ändå gett sig på att se hockeymatcher.

”Jag har svårt att göra flera saker i följd – det blir lätt för mycket intryck. Men nu kan jag i alla fall gå och se en match – eller klara av en middag med kompisar. Bara jag planerar med vila både före och efter”, säger Magnus optimistiskt.

Hans privata liv har tagit stryk efter det svåra slutet på karriären – och allt trubbel med att anpassa sig till ett normalt liv.

”Ja, det har varit en grymt jobbig tid – framför allt i början när jag inte hade nån som helst balans i det. Jag visste inte då om jag skulle vara dålig i några timmar eller en vecka. Men nu hinner jag oftast parera med vila och så länge som det går framåt är det ett gott tecken, säger läkarna. Jag får försöka att ha tålamod även om det är sjukt tråkigt och jobbigt”, säger Magnus ärligt.

Familjen, med fru och pojkar, har fått ha tålamod med make och pappa.

”Exakt! Det har ju såklart varit minst lika jobbigt för dem. Men som sagt, allt känns lite bättre nu – orkar leka mer med barnen och så vidare. Det är trist att hela tiden behöva säga nej till saker för att spara energi – men samtidigt är det ett självklart val då jag vill och behöver ha den begränsade kraft och energi jag har till familjen.”

13 kommentarer om “Kahnbergs kamp fortsätter: ”Det går väldigt långsamt”

 1. Saknar dig… och lycka till Magnus från hela mitt Frölunda hjärta

 2. Tragiskt detta men ändå kul att du gör framsteg och är på väg åt rätt håll!

  Fortsätt kämpa och tack för all glädje du skänkt mig och min familj när vi tittat på hockey. / Johan

 3. Kämpa på Magnus! Jag har precis samma problem med huvudet/hjärntrötthet, efter att opererat bort en tumör i hjärnan

 4. Lycka till Magnus! En go gubbe som fick avsluta sin karriär lite för tidigt.

 5. Jag har följt Magnus Kahnberg från hans första skridskoskär till hans sista(?) eftersom han tränade i samma åldersgrupp som min son John, dvs Kållereds SK P80. Min grabb slutade ganska tidigt med hockeyn medan Mange gick andra vägen, dvs full satsning, och han nådde fantastiska framgångar, men behöll hela tiden ödmjukheten, humorn och vänligheten. Stor respekt till Magnus Kahnberg, och må han tillfriskna så han kan leva ett normalt liv med familj och vänner framöver. Det förtjänar han verkligen.

 6. Har följt dej sen du var en spoling som kom fram. Sett matcher o läst allt som stått i tidningar. På senare år mest framför TV.n. Rent bedrövligt att din fina karriär, slutar på detta sett. Men du ska ha stort tack för alla härliga stunder du bjudit på. Hoppas att ditt tillfrisknande går bra, trots allt är det ju det som är viktigaste just nu.

  Hälsningar Per

 7. Lycka till med tillfriskandet Magnus. O tack för fantastiska prestationer på isen! Göran

 8. Jag lider med dig Magnus,,,du är min största idol i Frölunda någonsin och det är bedrövligt att din karriär skulle sluta på detta sätt….Med vänlig hälsning Björn

Kommenteringen är stängd.