Sundström jagas: ”Det är bara kul”

Vissa spelare störs av värvningssnacket inför nästa säsong – och lägger locket på totalt. Andra njuter. Som Johan Sundström, NHL-aktuell.

 

Centern kom hem från Nordamerika med stukat självförtroende för att starta om i hjärteklubben. Ge sig själv en chans att nå till NHL via SHL, liksom.
”Det var tanken när jag kom hem i somras, men att det skulle gå så här bra var inget jag förväntande mig direkt. Att det skulle bli debut i Tre Kronor, exempelvis. Jag har fått en väldigt fin roll här, men jag har samtidigt förtjänat den – för jag har utvecklats varje dag”, säger Johan.

Under säsongen har Sundström alltså debuterat i landslaget – och är till och med så pass bra så att han är med och fightas om en VM-plats i Pär Mårts sista turnering som förbundskapten.
Han toppar GP-sportens poängliga överlägset – och NHL-klubbarna har insett att de faktiskt kan ha missat något.
New York Islanders sitter fortfarande på Sundströms rättigheter, men nu har klubben kontaktats – för det finns ett antal intressenter som är villiga att ta över Frölundaspelaren.
Toronto Maple Leafs och Scott Pellerin, chef för spelarutvecklingen och Johans gamle coach i AHL, var på besök i Örnsköldsvik – och Barry Smith, som har samma roll i Chicago Blackhawks, har också besökt Göteborg för att se på Sundström.
Blir du påverkad?
”Det går inte att blunda för det, eftersom jag lever och äter ishockey. Men det är absolut inget negativt – det är bara kul. Jag försöker surfa på den vågen, att folk tycker att jag har gjort någonting bra”, säger Johan.

Och nu, när slutspelet går in i nästa fas vill Sundström också höja sitt och lagets spel.
”För att ta mig dit jag vill – och det är tillbaka till NHL – så gäller det att gå långt med Frölunda i ett slutspel. Kriga om en VM-plats. Det är spelet här ute i slutspelet som kommer att visa om jag förtjänar det eller inte …”

2 kommentarer om “Sundström jagas: ”Det är bara kul”

  1. Oerhört mogen kille, gillat skarpt hur han för sig i media och säger de ”rätta” sakerna. Hade han varit 5-7 år äldre så hade jag som Frölundait gett han ett 6 års kontrakt och gjort han till kung joels arvtagare, nu för ung och ska naturligtvis till NHL så bra är han. Skulle han vara kvar är det bonus för våra indianer men samtidigt ett misslyckande, han SKA vara i NHL nästa säsong, som johnson.

Kommenteringen är stängd.