RÖNNBERG: ”Han tycker att jag är en idiot …”

”Fan, det här är andra gången under säsongen som jag blir intervjuad. Första gången hade jag släppt in tre mål och blev utbytt”, muttrar Johan Gustafsson.

Och sedan spricker han upp i ett stort leende.

När Lasse Johansson skadades mot Luleå i den tredje perioden fick Gustafsson plötsligt byta båsdörren mot hetluften i semifinal tre.

Det gick fläckfritt.

Målvakten som värvades till Frölunda som etta har under säsongen degraderats till tvåa – och det har inte den tävlingsinriktade ”JG”, som han kallas, gillat alla gånger.

”Johan tycker att jag är en idiot varje gång som han inte får stå – så han älskar det här. Han gillar rampljuset – och kan inte Lasse Johansson stå på fredag är jag inte det minsta orolig”, säger Roger Rönnberg.

Gustafsson fyller i:

”Jag har inte alls spelat så många matcher som jag trodde. Men jag har kommit till jobbet varje dag, varit ett bra team tillsammans med Lasse Johansson och målvaktstränaren Kristoffer Martin. Men det är klart att du utvecklas mest av att spela matcher, jag ljuger om jag säger nåt annat …”

Men?

”Jag känner att jag är i så pass bra slag, så bra form … så kan inte Lasse spela ska jag visa det.”

18 kommentarer om “RÖNNBERG: ”Han tycker att jag är en idiot …”

 1. Jg.s procent ligger på runt 88…har tyvärr väldigt svårt att se att vi skulle kunna gå hela vägen med honom. Men han får GÄRNA motbevisa mig!!

 2. Anton Hedman … hårresande att han inte får minst en tvåa för Goalie interference … jmfr med den som Johan S fick mot DIF som var i skala 10% mot Hedmans … HÅRRESANDE!!

  Sedan den solklara trippingen på Rosseli … vad f-n sysslar Patrik Sjöberg och han kollegor med?? Vill de avgöra matcherna?? De skall bara döma dem!!

  1. Grishockeylag som Luleå tjänar alltid på att domarna höjer ribban i slutspelet… men om ett spelande lag som Frölunda skulle börja med grishockey skulle dom få en massa utvisningar mot sig…lönar att spela brutal grishockey under en hel säsong då blundar domarna ännu mer i slutspelet…

  2. Tänkte på samma utvisning Sundström drabbades av. Löjligt att Hedman inte åkte. Vad gäller egentligen?

  3. Ja du Franz, jag vet inte vad man ska säga. Du är så upprörd över så lite, detta trots att Frölunda vann. Du borde glädjas åt Frölundas vinst (som för övrigt var helt rättvis) istället för att sitta och förfäras över en tripping som inte resulterade i någon utvisning. Så farligt är det väl inte om domaren missar en utvisning och jag kan garantera att även Frölunda stundom har gynnats av och kommer gynnas av att domaren gör misstag, Det tillhör liksom spelet.

   Om du anser att det är HÅRRESANDE att Anton Hedman inte fick en tvåa så har du antingen synnerligen lätt för att överdriva eller begränsade livserfarenheter.

   För övrigt vill jag nog ge Oliver Lauridsen en stor del av skulden för kollisionen. Det var hans korkade beslut att trycka till Hedman någonstans i ryggslutet som medförde att Hedman brakade in i Lasse på det sättet. Spana gärna in situationen på https://twitter.com/moritzdaniel. Om någon överhuvudtaget borde ha utvisats i den situationen så är det Lauridsen men jag tycker domarna gjorde rätt i att inte ta någon utvisning alls. Synd däremot att Lasse blev skadad. Han får väl hämnas genom att sätta lite tigerbalsam i Lauridsens susp.

   Nåväl ny match på fredag, då tar vi er förhoppningsvis. Till dess, ta det lugnt och njut av senaste vinsten istället för att hetsa upp dig över senaste matchens petitesser som inte ens påverkade utgången av matchen.

   Hej låle-låle-låle, hej låle-nöff-nöff

   1. Ja du Fredrik. Skulle det vara en petitess om Luleå hade fått sin målis skadad på samma sätt… Osten hade inte suttit lungt och stilla det lovar ja och det vet du…. Så njut du av brutalhockey så länge ni är med i slutspelet… Hedman grej ÄR inte ens en utvisning… men mycket annat borde vara det !!

   2. Ja, verkligen! Frölunda gynnas verkligen av att domarna blundar för crosscheckingar i ryggen och slashingar på vaderna. För att inte tala om allt bråk efter avblåsningar. Det gynnar verkligen spelande lag som Frölunda.

   3. Ja, jag snyftar … jag jämförde Hedmans attack med den utvisning som Johan S fick mot DIF … notera i Slutspelet (mao borde vara samma regler ..). och den var som jag säger ca 10% mot Hedmans.

    Om nu Lauridsen var orsaken varför gjorde Hedman en s.k. sparkrörelse mot puck (och målvakt) …? Det kunde han göra ”fast” Lauridsen var på honom, såpass mycket sinnesnärvaro hade han iaf … (f’låt, sinnesfrånvaro …)

    och Einar Berg … det är alltid Frölunda som startar tjafsen framför målen, vilket planet kommer du ifrån?

    Det finns ett antal grislag/grisspelare i SHL och i LHF finns det en dj-v-la massa av dem. Överste-gris är dock Töllefsen i FBK sedan kommer en hel drös med LHF-spelare där Granström är ohotad etta och skåningen tvåa, Hedman trea, Forsberg fyra, Sandström femma … patetiskt, i huvudet är de väl max 13-14 år … de borde vara vuxna.

    Sedan det där med crosschecking … där släpper domarna 3 av 4 och den fjärde får ett antal matcher i avstängning .. där håller jag med er. Frölunda har haft två crosschecking-avstängningar för förseelser som var lindrigare än den Mikkelsen hade i 1a matchen … nog om det …

    Jag har ett förslag: Varför inte börja spela Hockey? Vad tycks om det?

   4. Ja du JT, nu var det ju Franz klagomål på domaren jag anmärkte på. En missad tripping och Hedmans kollision med Lasse tyckte Franz var domarskandaler, hårresande osv. Jag vidhåller att situationerna som sådana var petitesser, inget att hetsa upp sig över ”utvisningsmässigt”, detta särskilt som det inte påverkade utgången av matchen.

    Att det sen blev så att Lasse skadade sig var som jag tidigare skrev synd men det var liksom inte grejen med inlägget. Hade du läst mitt svar till Franz i dess rätta kontext hade du förstått. Jag har aldrig förminskat Lasses betydelse för FHC eller vad en skada på honom betyder för FHC. Hur jag skulle se på en skada på Lassinantti är därför irrelevant. Än mer irrelevant är hur Osten skulle se på en sådan situation. Vad har har Osten med mina åsikter att göra. Det är ju närmast sjukligt det sätt på vilket du blandar in Osten i allt. Terapi för din Ostofobi?

    Du uppmanar mig att njuta av brutalhockeyn vilket gör mig aningen fundersam. Vad är det som har varit så brutalt hittills? Fysiskt och småtjafsigt angränsande till barnsligt ja. Men brutalt? Snälla missbruka inte sådana ord. Snart är väl någon kränkt också så är allt som det ska i konungariket.

    Nä, nu inväntar vi söndagens match. Det vore väl ändå f-n om vi inte skulle kunna spräcka FHC:s hemmanolla då. Ny dans, ny chans som ungkarlarna säger.

    Ha det!

   5. Franz, jag måste tyvärr ifrågasätta ditt omdöme, på riktigt alltså.

    För det första bara det att du skriver ”Hedmans attack”. Du har jobb på Aftonbladet som rubriksättare när som helst. Garanterat!

    För det andra, din kommentar om Hedmans sparkrörelse. Du har många synpunkter på domarnas jobb. Tur att du inte är domare. Det är bra mkt läskigare med såna som du som ser sådant som andra inte ser än sådana som inte ser det andra ser. Jag är ledsen men du svamlar Franz.

    För det tredje, att du ger Sandström ”priset” som femte svin. En av de snällaste spelarna man kan tänka sig. De utvisningar han tar är åldersrelaterade, ibland hinner gubben inte med. Gammal man gör så gott han kan. Tyvärr är det du Franz som framstår som 13-14 år. Det är så klart ok om det är det du är. Då har jag också större förståelse för vad du skriver, då tar jag tillbaka det jag skrev om ditt omdöme.

    Du måste sluta jämföra händelser/förseelser i olika matcher med varandra. Även om det är eftersträvansvärt med en så enhetlig ”rättsskipning” som möjligt så är det i varje match olika människor (domare) som på bråkdelen av en sekund ska fatta beslut i en mer eller mindre särpräglad situation och med varierande påverkan av tryck utifrån. Det handlar om människor. Det är som det är och blir som det blir vilket vi får leva med.

    Jag tycker det spelas hockey var och varannan dag nu och det är underbart. Hockey kan spelas på mer än ett sätt. Det tragiska är att vissa göteborgare som är spränfyllda av sin egen förträfflighet anser sig ha tolkningsföreträde beträffande vad som är hockey. När Christian Ruuttu härjade runt var det annat ljud i skällan. Skulle man gå efter vad du Franz tycker och tänker skulle vi för det första ha svårt att få ungdomar att vilja bli domare och för det andra få en bra mkt tråkigare hockey. Är det inte tjusningen med det hela att norr möter söder, att muskelhockey möter den tekniska skolan. Det är ju när motsatser möts som det smäller och blir dramatiskt, det är en naturlag, se på väderfenomenet åska.

    Nä nu är det nog, heja Luleå. Ny match på söndag i Gbg, fördel FHC…,

    Hej låle låle låle, hej låle nöff nöff

   6. Ja JT allt är möjligt, idrott när det är som bäst. Klart att det KAN vara bye bye Luleå på tisdag, men det KAN också vara bye bye Frölunda på torsdag. Luleå är mitt lag och självfallet tror och hoppas jag på vinst på tisdag och en avgörande match (och vinst) i Gbg. Tjusningen med idrott är att allt kan hända och att det alltid kommer en ny säsong. Åker Luleå ut så var det för att dom var sämre än Frölunda och inte för att domarna var dåliga osv. Då är det bara att gratulera Frölunda och komma igen.

    OM Frölunda åker ut, klarar du då av att ta det utan att klanka ner på elaka grisiga motståndare, inkompetenta domare och osten?

   7. Oj Fredrik redan lite bitter…vänta till efter semifinalerna…och du vet ALLT är Ostens fel 🙂

   8. Grattis Frölunda och grattis JT samt alla andra Frölunda-fans till en väl genomförd semifinalserie och finalplatsen! Lycka till i fortsättningen så syns ”vi” på isen till hösten igen.

    Hej låle låle låle, hej låle nöff nöff

   9. Fredrik !! Tack ! Du är en fin människa fast du håller på Luleå !
    Och jag lyfter på hatten för Luleå- fansens hyllning av sitt lag efter matchen igår…Stort !

Kommenteringen är stängd.