Lauridsen: ”Jag var trött på att spela …”

Oliver Lauridsen står med ett par illröda märken efter klubbor på halsen, en fläskigt blodig överläpp – men också 3–2 i matcher till Frölunda.

Backen fick helt plötsligt fick för sig att åka solo mot mål under sudden – och Joey Crabb förvaltade pucktransporten.

Vad var det där för ryck?

”Jag vet inte! Jag var trött på att spela”, säger megadansken med ett leende.

Han utvecklar:

”Över tid handlar det om att ta pucken mot mål – och det kommer att vara där inne, i de tighta ytorna, som det avgörs. De såg trötta ut i  bytet och jag kom direkt från båset, så jag tänkte att jag tar den mot stolpen och ser vad som händer …”

Lauridsens soloraid slutade med kaos – och fritt skottläge för Joey Crabb …

”Det var skönt att två så offensiva spelare får avgöra matchen”, skämtar Roger Rönnberg efteråt.

Frölunda tacklar för övrigt 32 tacklingar i matchen, mot Luleås 13. Har det svängt där också?

6 kommentarer om “Lauridsen: ”Jag var trött på att spela …”

 1. Innan semin började skrev jag att det finns en chans för Luleå att vinna och det är om de får haka, slasha och crosschecka obehindrat. Och det får de och därför är de fortfarande med i matchen. Igår hade vi fler utvisningar än dem vilket är ett stort skämt.
  SHL måste tänka om, man kan inte tillåta destruktivt spel i slutspelet när man inte gör det innan. Varför vill SHL inte främja den utveckling som nu sker i svensk hockey med fart och spelförståelse? Under serien snackar alla om fart och fläkt, högt passningstempo och spelvändningar. Ingen nämner ens spelare som Hedman eller Granström (om det inte varit blind sides eller andra idiotiska tilltag). Och så det blir det slutspel och ett annat spel där artisterna plockas ner med metoder som gett utvisning under grundserien och talanglösa, vårdslösa brunkare spelar huvudrollen. Nu har ju tack och lov grislag som Luleå, fbk och hv inte vunnit på ett tag utan det har varit spelskickliga lag som plockat hem guldet. Hoppas verkligen det blir så i år igen. Det vore ju trist om grislag vann och kanske inspirerar andra lag att spela grishockey.

  1. Kan bara instämma i din kritik mot domarn. De gör en helt bedrövlig insats i slutspelet. År efter år. Att de blundar för alla slashingar och crosscheckingar gynnar bara sämre lag. I fredags var jag nära att jag fick ett bryt. Domarna blundar för minst tre höga klubbor i ansikten, åt båda hållen, en mängd slashingar, fasthållningar, interference, bording, tripping och crosscheking. Men tar ut Lasu för delaying the game. Som måste ha varit årets löjligaste utvisning. . Det fick mig att helt tappa tilltron för SHL’s domarkår och jag inser nu att de är helt talanglösa.

   I övrig anser jag att FHC bör prioritera att få Lauridsens kontrakt förlängt med minst två säsonger till. Han har verkligen kommit till sin rätt i slutspelet och hans tyngd och tuffhet har visat sig nödvändig för Frölunda.

 2. Mer offensiv kraft behövs 🙂 Tycker Roger gjort ett felval när han väljer Tom Nilsson istället för Christoffer Persson. Perssons tyngd saknades i boxplay framför mål igår.
  Persson har enligt mig gjort sitt bästa slutspel hittills, Tom har inte imponerat på mig.
  För Christoffer är väl spelbar ?

 3. Jag har tröttnat på Luleås konstanta fuskande med byte av folk vid ising. Mest i 1:a och 3:e perioden skickar dom in många spelare på isen och förvillar domarna!

 4. Vad tycker rylander om domarnas nivå ? Tycker att dom är alltför ojämna vet inte riktigt vilken nivå som skall hålla

Kommenteringen är stängd.