FINALFUSKET: Hur är biljettköpen ens möjliga?

  

  
  
Jag fattar, ursäkta svordomen, fan inte det här. Själv lyckas jag varken stå i kö till Håkan Hellström eller Kent för att få en enda biljett – men när Frölunda ska spela SM-final för första gången på tio år har nån lyckats skaffa flera hundra biljetter som direkt läggs ut på Blocket – till ockerpriser!

Hur går det till?

Finns det nåt slags biljettrobotprogram som handlar? Hur kan Ticketmaster ha ett sånt skitsystem så att en och samma person kan köpa så många biljetter – och sen ockra ut dem för 7 200 kronor?

Är det källor på insidan – eller hur funkar det?

En sak är säker – jag blir förbannad och massor med hockeyfans i stan kokar av ilska.

Marknaden styr, visst – men det borde finnas en spärr som stoppar såna här trista affärer.

16 kommentarer om “FINALFUSKET: Hur är biljettköpen ens möjliga?

 1. Klart det är jättesynd för dessa sk ”supporters” som bara ska gå på matcher när det nalkas slutspel…vart va ni i okt-nov när det bara var en transportsträcka…. Vi äkta supporters var där !!!

  1. Bara så att jag hänger med: Du menar att VFHC gärna tackar nej till biljettinkomsterna från dessa ”sk supporters. Med andra ord, föredrar Du niotusen åskådare mot att ”sk supporters” köper de sista tretusen stolarna, troligen de dyraste? Har Du VFHCs storgubbar = klubbdirektör, sportchef, marknadsansvarig, ordförande med dig i denna åsikt? Räkneexempel: sju slutspelsmatcher i Scandinavium. 21000 uteblivna ”sk supportrar” á 350 kronor = sju miljoner brutto. Efter hyra blir det kanske fem miljoner kvar. Dessa tycker du att VFHC skall avstå från. Spännande. Annars trodde jag att ”äkta supporters” månar om sin favoritklubbs ekonomi. Så fel man kan ha.

 2. Tidigare fick man upp en översikt på arenan och kunde sedan välja exakt var man ville sitta, då man kunde se alla lediga platser. Nu kan man bara välja sektion och sedan får man slumpvis en plats, totalt jävla värdelöst. Har seriekort sedan X antal år, men när man ska köpa åt andra som vill följa med så använder man Ticketmaster.

  Ändra, nu!

 3. Bara att bojkotta gatuköp. Är det slutsålt på Ticketmaster så är det slutålt och då blir det TV-soffan. Svält ut idioterna som tror att de ska tjäna pengar utanför arenan. Det enda positiva är att biljetter sålts och cash rullar in till föreningen. Det tråkiga är att tomma stolar kommer finnas bland de bästa läktarplatserna. Frågan är om stollarna som handlat upp alla dessa biljetter kommer våga gå och vifta med dem utanför arenan?

 4. Varför gnäller folk på ticketmaster? Det var inte som med Håkan Hellström att systemet rasade ihop eller att man behövde stå i kö.

  Jag bokade mina biljetter kl 11 i torsdags. Ingen kö för att komma in på ticketmaster. Fanns gott om biljetter kvar till båda matcherna.

  Skyll er själva istället för att sitta här å gnälla.
  Om ni verkligen ville gå varför bokade ni inte i tid??

  Lät att sitta å gnälla på ticketmaster, biljetthajar osv..

 5. Som jag uppfattar det är det 7200 för 9biljetter? Dvs 800kr styck. Inköpspris ligger på 500kr. Det är ett påslag på 300kr.

  Du får det att låta som att en biljett kostar 7200.
  Dessutom de som är medlemmar och har seriebiljett har fått sina plåtar. Alla andra medgångssupportrar som dyker upp och vill titta på finalen. Ursäkta men jag känner inga sympatier om dessa behöver hosta upp några hundra extra.

  Dessutom fanns det biljetter kvar långt efter lunch i torsdags så hade man bemödat sig med att genom och boka i tid så hade man fått biljett.

  Hade jag haft biljetter över hade jag absolut sålt dem svindyrt!

 6. Detta är fullständig idioti, gör mig så föbannad. Så surt för oss som verkligen vill ha biljetter men inte lyckas pga att folk köper på sig. Och jag skulle aldrig köpa för överpriser från någon som betett sig på detta sättet. Vill absolut inte gynna den försäljningen.
  Ticketmasters system är under all kritik på alla sätt tyvärr..

 7. Knepigt. I Skellefteå kan du bara köpa 4 biljetter per person. Men det är klart, allt är ju bättre i storstan..

  1. Var inte så spydig. Vem fan har sagt att det är bra att folk kan köpa hundratals biljetter? Ingen!

   Har inget med Frölunda eller Göteborg att göra, utan det är Ticeketmasters urusla system som är grejen.

 8. Använd bottar som står I kö från Olika IPn och sedan slutför köpet.

  Tex aktiebottar. Gör dem fel så en aktie eller hela marknaden haverat Blir det ersättning. Men köpet man aktier manuellt får man vackert ta förlusten.

  Tror hela problemtiken grundar sig I att våra politiker är fornlämningar i en it-värld som rör sig snabbare än att de hinner få I sig morgonkaffet. Så ryllander…problemet börja någonstans kring besluten om tv-avgift och copyswede…

 9. Det här är bedrövligt! Måste se till att en person inte kan köpa trehundra bliljetter. Klart att det ligger en orsak till detta. Att sälja på svarta börsen! Se över biljettsystemet vet ja! Häng ut den omoraliska personen som bär ut sig på det här viset.

  Har själv serieplats samt tjugo procent rabbat på biljetterna! Finns inte i min värld att jag skulle sälja för dyra pengar.

 10. Helt sjukt!
  Försöker köpa något billiga biljetter till match 4 men icke!
  Ticketmasters system är uruselt!

 11. Jag har aldrig varit mer övertygad om att vi behöver en lag som reglerar priser på svarta börsen. Rätta mig gärna om jag har fel, men har de inte en sådan i Danmark?

Kommenteringen är stängd.